Shetland Pony Select Sale

Shetland Pony Select Sale

Nieuwsflits Shetland Select Sale

News on the Select Sale 2023 on October 28th Panningen NL

Mensen, we zijn weer volop in voorbereiding voor de 12e editie van de Shetland Select Sale op de sinds vorig jaar nieuwe locatie: manege de Vosberg in Panningen, Limburg op 28 oktober 2023. We hebben er na het enorme succes van 2022 weer heel veel zin in. Bovendien hebben we het tij mee, de prijzen zijn goed, de vraag is groot, dus we rekenen op een succesvolle veiling en rekenen op mooie aanmeldingen.

We are in full preparation of the 12th Shetland Select Sale, which will be held on October 28th 2023 at Panningen.

Aanmelding is open

De aanmelding voor al weer de twaalfde editie van de Shetland Select Sale is open. U kunt aanmelden tot 6 oktober maar wees er dus op tijd bij, want er wordt echt geselecteerd, het streefgetal is rond de 100 pony’s.  Hoe eerder aangemeld hoe groter de kans op selectie. Shetland pony’s van 4 jaar en ouder moeten minimaal een keer een 2e premie hebben behaald. Dus ook voor grotere zwarten is een 2de premie voldoende, dit is gewijzigd. Driejarigen moeten een 1ste of 2de premie behaald hebben in 2023 of een twenterpremie in 2022. Enters en twenters en moeten geprimeerd zijn in 2022 of 2023 en de merrieveulens moeten van goede afstamming zijn en geboren voor 1 juli. Er worden geen hengstveulens apart geveild, alleen eventueel samen met de moeders in 1 lot. Pony’s worden veterinair gekeurd op mond en knieën door een bij het NSPS erkende dierenarts. Drachtige merries moeten in het bezit zijn van een drachtigheidsverklaring van uiterlijk 9 oktober 2023. Er worden uitsluitend dieren geaccepteerd van bij het NSPS goedgekeurde stamboek selectie A hengsten en merries die dragend zijn ook uitsluitend gedekt door stamboek selectie A hengsten. Het bestuur van de veiling selecteert de pony’s zodanig dat er een goede verdeling naar kleur, maat en leeftijd zal zijn, die aan alle voorgaande toelatings- en kwaliteitseisen voldoen en aansluiten op de vraag vanuit de markt. Dat wil zeggen dat de veilinghouder inzendingen kan weigeren als in de betreffende maat, kleur of leeftijd al voldoende dieren geselecteerd zijn. De afgelopen jaren was er vooral belangstelling voor de mini- en grote maat en was kleur ook een belangrijke factor. Vooral bonten stonden in de belangstelling. Inschrijving kan via de website www.shetlandponyselectsale.nl. Stuur tevens tegelijk een goede foto van de door u opgegeven pony, een mooie foto verkoopt! Deze foto moet minimaal 1Mb groot zijn en  digitaal aangeleverd worden. Bij een slechte foto kan de pony worden geweigerd, onze buitenlandse kopers kijken dagelijks op de site en goede foto’s zijn dus een reclame. Graag uw foto per email via de site opsturen. Uw aanmelding is pas definitief als u € 25,00 hebt gestort op bankrekeningnummer NL69 RABO 0106582607 ten name van de veilinghouder onder vermelding van “inschrijving veiling”. Mocht uw pony niet worden geselecteerd dan ontvangt u het bedrag retour. U hoort snel of u geselecteerd bent. Hoe eerder opgegeven hoe eerder in de groep op de veiling en hoe groter de kans op een goede prijs. Wij bevelen deze veiling van harte bij u aan. De prijzen zijn uitstekend de laatste jaren en er is veel belangstelling van kopers. Dus laat u niet weerhouden en schrijf in. U kunt voor € 20 ook VRIEND VAN DE VEILNG worden, uw ondersteuning hebben we hard nodig, ook is het mogelijk de veiling te sponsoren bijvoorbeeld door een advertentie in de catalogus, interessant voor uw stal, want veel buitenlanders kopen een catalogus. Ook dit kan via de site. Voor meer informatie, Ruud van Raak: 06-12778167 (na 18.00 uur) of via de site een mail sturen www.shetlandponyselectsale.nl.

APPLICATION FOR SELECT SALE IS OPEN NOW FIRST PONIES WILL BE SELECTED SOON (FROM WEEK 36 ON EVERY FEW DAYS)

The application for the 12the Shetland Select Sale is now open. The first ponies will be selected soon, www.shetlandponyselectsale.nl will show daily new applications as from the second half of  September and in October. Application is still possible until October 6th 2023. In the last few weeks before the auction the full selection 2023 will be available on line. The criteria are for 4 year old and over at least a 2nd premium. Ponies born in 2021 of 2022 should have received a premium in 2022 or 2023. Filly foals need to have a good pedigree and must be born before 1 July 2023. Ponies sold as in foal should have an official evidence of pregnancy. Ponies will be checked on health and on the Veterinary International Standards. Follow the site from mid September on to be informed, for questions send an email by the site or call 0031 612778167 Ruud van Raak, auction master. For 20 euro you can become ‘friend” of the auction and support our work. Just forward 20 euro to bank account NL69 RABO 0106582607, application forms to become friend of us are on the website.