Geboortemelding veulens bij RVO

Geboortemelding veulens bij RVO

De geboortemelding van de veulens hoeft u bij het RVO pas te doen na ontvangst van het paspoort.

Het NSPS geeft een paspoort af en registreert het veulen. Als u, als lid, het paspoort ontvangt meldt u het veulen aan bij het RVO. Dat kan op dezelfde manier als nu de oudere dieren: door een aanvoermelding te doen. De chiptermijn is 6 maanden. De termijn waarbinnen een paspoort moet worden uitgegeven is 9 maanden. Zeven dagen nadat het paspoort is ontvangen moet u als houder de aanvoermelding doen. We gaan voor de toekomst wel bezien hoe dit verbeterd kan worden, zodat het stamboek het veulen direct op het UBN van de betreffende houder kan zetten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *