Laatste nieuws

Hebt u nieuws of iets te melden? Click hier en mail het de webmaster

31 december; hengstenmutaties
J.Liezenga heeft de met dekbeperking goedgekeurde zwart bonte middenmaats dekhengst Sören v.d. Sanjesreed verkocht aan stal Hulzema van Wieger Hulzebos en Elina Bronsema te Delfzijl

25 december oproep hengstenhouders
Beste Shetland pony hengstenhouders,

Na het succes van de voorgaande jaren houdt Shetland pony fokvereniging West-Brabant op zaterdagavond 12 maart 2005 weer een hengstenshow. Wederom in manege de Driehoek van de familie Buynsters te Hoeven. Wij nodigen alle Shetland pony hengstenhouders in en buiten de regio uit met hun Shetland pony hengsten deel te nemen aan deze show. De hengstenshow is speciaal bedoeld voor Shetland pony hengsten, zodat de merriehouders hun keuze kunnen maken voor het fokseizoen 2005. Echter ter opluistering mag u ook inschrijven met op uw station beschikbare mini-appaloosahengsten.

De aanvang van de hengstenshow is 19.30 uur. Er zal veel publiciteit aan de hengstenshow worden gegeven en er wordt derhalve een grote publieke belangstelling verwacht. U kunt uw hengsten inschrijven via onderstaand adres, dat kan per post of per e-mail. Gelieve per hengst de gegevens te verstrekken.
U kunt natuurlijk uw folder bijvoegen. In ieder geval verzoeken wij u de informatie voor de omroep bij te voegen. Voor opgave kunt u een formulier aanvragen. Wij verwachten uw opgave uiterlijk 21 februari. Voorafgaand aan de hengstenshow ontvangt u een catalogus, zodat u tijdig van de indeling en volgorde op de hoogte bent.
Indien u een hengst graag in gebruik wilt showen graag aangeven, evenals wanneer u eventueel nakomelingen van de hengst wilt laten zien.

Graag voor 21 februari 2005 aanmelden
Ruud en Andrea van Raak; Lage Aard 2a, 4854 NM Bavel
Of via e-mail: andrea71@wanadoo.nl

Voor informatie (bij voorkeur na 19.00 uur) tel.0161-432918 of 06-23347123

25 december; hengstenmutaties
Stal de Tienmaatsweg uit Schoonloo heeft de op 7 dec.2004 goedgekeurde vosbonte 83cm metende SIMBERLEY V.STAL DE TIENMAATSWEG verkocht aan Stal de Kleinood te Laren.

Stal de ginnekedijk heeft op 7 december vos mini hengst SALSA VAN STAL DE GINNEKEDIJK goedgekeurd gekregen. Salsa wordt ter dekking gesteld door stal de ginnekedijk

HATCHER VAN STAL BRAMMELO NAAR LEKKERKERK IN 2005
De zwarte definitief goedgekeurde mini Shetland hengst Hatcher van Stal Brammmelo is door Stal Zegwaard voor 2005 verhuurd aan Leen Both in Lekkerkerk, Daarmee haalt Both een topper naar het Westen voor zijn eigen merries en die van klanten. Hatcher is met zijn 81 een echte mini. Hij heeft een enorme staat van dienst met vele 1e premies en kopplaatsen in de keuringsbaan en een fantastische nafok. Uit zijn eerste twee jaargangen werden al 5 zonen goedgekeurd, waaronder de 1e premie hengsten Menno van de Rakkertjes en Maldini van Stal Brammelo. Daarnaast behaalde zijn vrouwelijke nafok een hoog premiepercentage en reesks kampioenschappen. Dit jaar werden twee dochters Oukje van de Keistal en Renske van Schoonenburg. Both begon een aantal jaren geleden met de fokkerij van mini’s, na enkele Belgische S12 hengsten kiest hij met Hatcher nu voor een kwaliteitsimpuls. De Stammoeder bij Both is de 11-jarige Ilona van de Achterdijk (v. Urban van Ons Genoegen), deze vosmini komt nog uit de oude en bekende merriestal van L. Hart uit Kedichem. De grootmoeder van Ilona is de bekende en invloedrijke zwartbonte preferente Sterlina van Vlodorp, die in 1960 werd geboren. De bekendste pony van Both is de 3-jarige Roefje van de Overkant (v. King van het Morenhof), de jeugdkampioene van Hoornaar in 2003. Een interessante merrie is zeker ook de 79 cm metende 2e premie vosbonte Rietje van de Diesterbaan (v. Hiroki van de Buske). Daarnaast behoren de muskaatschimmel Sjanet van de Overkant (Opal of Brindister X Ilona) en de zwartschimmelbonte Maaike van Stal de Hestert (v. Edward van de Ijsselhof x Queen de Bibiana Kroon) nog tot de merrieschare. Hatcher is overigens ook voor andere merriehouders beschikbaar.

23 december; hengstenmutaties
Stal Uilecotenweg uit Ammerzoden heeft de eerste premie zwarte minihengst NANDER V.KAIROS verhuurd voor het seizoen 2005 aan stal Duke Stable uit Etten.

Stal Weytendael uit Bruchem verhuurd de volgende hengsten voor het seizoen 2005;
WALTER V.D.MULDER gaat naar de heer E.J.Eikelboom te Bruchem,
FELIX V.H.KAMPJE gaat naar de heer J.Nijenhuis te Weiden,
NESKO V.D.DWARSWEG gaat naar de heer K.Bryunes te Schoonrewoerd,
DION V.D.BUITENWEG gaat naar de heer R.Reinders te Anderen,
SCOTSMAN V.BUNSWAARD gaat naar de heer G.H.v.d.Goor te Horst,
GERBEN V.D.KLEINE NES gaat naar mevr. v.Mourik-v.Veen te Aalst.

19 december; hengsten mutaties
De definitief goedgekeurde 2e premie minihengst Fandor van Kairos (v.Allright van Spuitjesdom) is door Stal Zegwaard te Rijswijk verkocht aan Stal Weytendael, J. Jansma te Bruchem.

17 december; hengsten mutaties
Stal Uilecotenweg uit Ammerzoden heeft de op 9 dec.2004 goedgekeurde 87cm zwarte hengst SENNA V.'T WITTE HUIS verkocht aan stal het Wald uit Silvolde.

Hengstenhouderij v.Wanrooy uit Erp heeft de op 11 dec. 2004 goedgekeurde 97cm vos hengst SANDER V.D.PROVINCIALEWEG verkocht aan de Heer J.Wolters uit Elst.

Comb. J.Bausch/G.A.F. Vaessen uit Ankeveen heeft de op 7dec. 2004 goedgekeurde 83cm vos hengst MAESTRO V.STAL ANKEVEEN verkocht aan hengstenhouderij v.Wanrooy uit Erp.

14 december; hengsten mutaties
Chestnut Stable uit Doornenburg verkocht de definitief-goedgekeurde zwarte 99cm metende tweede premie hengst ASWIN V.D.BENEDENDIJK aan stal de Stege uit Veessen, en verhuurde zijn 98cm metende zwarte tweede premie hengst JIM V.D.HALVE MAAN aan S.B.B. uit Middelburg.

14 december; nieuws van stal "de Toom"
Stal de Toom heeft op 7 december 2004 de zwarte mini hengst Suprise van de Toom goedgekeurd gekregen.
Suprise wordt in 2005 ter dekking gesteld door Hengstenhouderij A.J. Steijvers Budel.

12 december; hengsten mutaties
Stal de Gathe uit Vaassen heeft de op 7dec. 2004 goedgekeurde bruine 84cm metende hengst SPIKE V.D. ZWARTE BOER verkocht aan Schutte uit Dalfsen.

Stal v.d. Hoefslag uit Emst heeft de op 7dec.2004 goedgekeurde palomino 74cm metende hengst SANDER V.D.HOEFSLAG verkocht aan Stal Brammelo uit Haaksbergen.

Comb. Henraat/Dibbits uit Oosterhout heeft de op 7dec.2004 goedgekeurde vos 83cm metende hengst SHADOW V.D.BIEZENBEEMD verkocht aan Stal v.d.Biezenbeemd uit Oosterhout.

Stal Buck's Hoeve uit Drunen heeft de op 7dec.2004 goedgekeurde bruinbonte 84cm metende hengst SPANKER V.STAL BUCK'S HOEVE verkocht aan Hengstenhouderij Schreven uit Weert.

Stal de Gathe uit Vaassen heeft de op 9dec.2004 goedgekeurde bruinbonte 92cm metende hengst SIRE-R V.D.GATHE verkocht aan Stal de Boksenlaer uit Breda.

B.v.Leysen uit Den Hout verhuurt voor het dekseizoen 2005 de vosbonte eerste premie minihengst MANOLITO V.H.MALLEWEGJE aan Stal Bromishet uit Overasselt.

Stal Sportview uit Overasselt heeft de vos mini-premiehengst PERFECT OF SPORTVIEW verkocht aan B.v.Leysen uit Den Hout.

Stal de Stegge uit Veessen heeft de 98cm metende zwarte hengst JIM VAN DE HALVE MAAN verkocht aan Chestnut Stable uit Doornenburg.

Stal Sportview uit Overasselt verhuurt voor het dekseizoen 2005 de 89cm metende 2de premie voshengst ONYX OF SPORTVIEW aan H. Albers uit Schayk.

De heer T.Govers uit de Geffen heeft de 99cm metende definitief goedgekeurde zwarte hengst ASWIN V.D.BENEDENDIJK verkocht aan Chestnut Stable uit Doornenburg

7 december 2004.
Op 7 december is in Marienheem een begin gemaakt met de hengsten keuringen 2005. Op de eerste dag zijn 13 minihengsten goedgekeurd en nog 5 mini's goedgekeurd met dekbeperking. Zie; http://www.shetlandponysite.com/kampioenskeuring/hengstenkeuring%202005.htm

3 december; hengsten mutaties
Stal Dennehof uit Roermond heeft z'n bruinbonte, tienjarige minihengst TAWNA SMART ALEC (in 4 jarige termijn) verkocht aan Stal Uilecotenweg te Ammerzoden.

De Heer D.Hissink te Laren verhuurde twee hengsten voor het dekseizoen 2005, de 85cm vos mini VULCAN OF NETHERHOUSE gaat naar Stal de Laarhoeve te Vethuizen, en de zwarte kleine maats eerste premie kampioenshengst BRAM VAN DE GATHE gaat naar Stal ons Gedoetje te Heukelom.

30 November; hengsten mutaties
Oberon van stal volmoed is ook voor het seizoen 2005 door Dhr. Jansma verhuurd aan H.Hendrikx uit Lierop.
August van de kosterweide is ook voor het seizoen 2005 door Dhr. Horsting uit Borger verhuurd aan H.Hendrikx uit Lierop.

Enterprise van de veldhoeve is voor het seizoen 2005 door H.Hendrikx uit Lierop verhuurd aan Dhr. G.Horsting uit Borger.

Stal ''Bromishet'' uit Overasselt heeft z'n vos minihengst met premie PACIFIC V.BROMISHET verhuurd aan stal ''v.h.Wald'' uit Sivolde die op zijn beurt de preferente 1ste premie vosmini hengst ACQUIT V.SPUITJESDOM verkocht aan hengstenhouderij Blaauw uit Peize

28 November; beknopt verslag van de ALV 27 nov 2004.
Op de algemene ledenvergadering van het NSPS is bekend gemaakt dat ing. Henk Rootveld uit Winterswijk op de voorjaarsvergadering zal worden voorgedragen als nieuwe voorzitter.
Veel aandacht was er verder voor de brief van de Bond van Shetland Hengstenhouders over het afstammelingenonderzoek. De Bond stelde voor het afstammelingenonderzoek in de huidige vorm (15 aselecte veulens) zo spoedig mogelijk te beëindigen. Na een meningspeiling, waaruit hiervoor veel steun bleek, gaf de stamboekvoorzitter aan dat het afstammelingenonderzoek in de huidige vorm ook wat hem betreft niet terug komt in het nieuwe fokplan. In de voorjaarsvergadering zal dit nieuwe fokplan op de agenda komen.

De begroting en tarieven werden ongewijzigd vastgesteld.

28 November; aanvulling afstammelingen onderzoek 2004
In aanvulling op de eerder gepubliceerde lijst wordt tijdens de hengstenkeuring 2005 ook de vosbonte 2e premiehengst Heraut van Hoeve Eelwerd definitief goedgekeurd.

25 November; hengsten mutaties
Stal 'tRoerdal uit St.Odilienberg heeft z'n zwartbonte eerste premie minihengst verhuurd aan hengstenhouderij A. en M. Schreuders uit Klarenbeek.

20 november; hengsten mutaties
De heer P.T.M.v.d.Rijt uit Mariahout verhuurt voor het seizoen 2005 zijn 1ste premie grote maat zwarte hengst GERROL V.D.ROMER aan hengstenhouderij W.v.Wanrooij uit Erp, tevens huurt W.v.Wanrooij voor het seizoen 2005 de zwarte grote maat ZORRO V.DORPZICHT.

De volgende hengsten gaan voor het seizoen 2005 in gebruiks-ruil van hengstenhouderij W.v.Wanrooij te Erp naar hengstenhouderij Kramp te Heteren,
ONIEL L.H. vos, eerste premie, 97cm en krijgt deze winter 4 jaar.
HIDALGO V.UILENBROEK vos, eerste premie, 84cm en kampioen 2004.
EDERN HARFI HUWS vosbont, eerste premie, 96cm.
De volgende hengsten gaan in gebruiksruil van Kramp Heteren naar W v Wanrooij te Erp;
FELLOW V.D.KLAVERHOEK vos, eerste premie, 92cm, definitief goedgekeurd.
GLORIANT V.D.BELSCHUUR vos, eerste premie, 84cm, definitief goedgekeurd.
LARS V.RUITERSWEIDE vosbont, eerste premie, 95cm, definitief goedgekeurd.

12 november; hengsten mutaties
Th.H.M.Arts uit Horst heeft zijn definitief goedgekeurde zwarte middenmaats tweede premie hengst MOSS SIDE MERRY LEGS verkocht aan Marc v.d.Broek uit Chaam.

Stal Florashet uit Zevenaar heeft zijn 83cm metende, vos-hengst met premie OSCAR V.D.LINDENHOF die deze winter voor vier jaar wordt goedgekeurd verkocht aan deVries uit Ureterp.

11 NOVEMBER AFSTAMMELINGEN ONDERZOEKEN.
Jaarlijks wordt op basis van de door de ALV vastgestelde criteria voor definitieve goedkeuring van hengsten nagegaan of op basis van het aantal beoordeelde nakomelingen van een hengst voldaan wordt aan deze criteria. Op basis van de ontvangen adviezen van de Hengstenadviescommissie heeft de Fokleiding in zijn vergadering van 4 november het volgende besloten.

1. Aan de eigenaren van onderstaande hengsten is bericht gestuurd dat hun hengsten voldoen aan de hierboven bedoelde getalscriteria en een voldoende hoge exterieurindex heeft bereikt en derhalve op de a.s. hengstenkeuring een definitieve goedkeuring zal ontvangen.
Eros van Bitterschoten
Glenny van Valkenblik
Goldenboy v. 't Heuveleind
Hearke v. Dekema
Jewel v.d. Klef
Historie v.d. Belschuur
Ice Breaker v.d. Beemster
Ivo v.d. Lindenhof
Iwan v.d. Tienmaatsweg
Jelger v. Dekema
Jip v.d. Zandkamp
Justus v. Kort Ambacht
Kotonofico v. St. Brammelo
Croft Happy Song
Kiliam v. Dennehove
Lars v. Ruitersweide
Lector v.d. Nijkampshoeve
Leon LH
Ferry v. St. Heyro

2. Aan de eigenaren van de volgende hengsten is bericht gestuurd dat hun hengsten 4 jaar nadat zij uit de vierjarige termijn zijn gekomen nog niet voldoen aan de daarvoor vastgestelde criteria en derhalve op de eerstkomende hengstenkeuring niet meer voor de dekdienst zullen worden goedgekeurd.
Elvis v.d. Rheehof
Evert v.d. Lindenhoeve
Fellow Boyke v. Geldersoord
Finley v. Odoorn
Firo v.d. Halve Maan
Gacho v. Uilenbroek
Galant v.d.Kostersweide
Gudo v. St. Westerwolde
GertJan v.d. Gathe
High Class v.d. Beemster

7 NOVEMBER HENGSTEN MUTATIES
De eerste premie, kleine maats, vos en defenitief goedgekeurde HOTZE V.D.RAVEN van Stal Westerwolde te Vlagtwedde is verkocht aan Stal de Menger te Wesepe.

De eerste premie, kleine maats zwarte (wordt deze winter definitief goedgekeurd) EROS V.BITTERSCHOTEN van fokker/eigenaar Lagerwey uit Barneveld is verkocht aan de heer Bergs uit Roggel.

DEMPSY VAN DE DENNENHOEVE NAAR FAM. ROEST IN SCHOONLOO
De 8 maal met een 1e premie bekroonde 16-jarige mini Shetland pony hengst Dempsy van de Dennenhoeve (v. Parlington Pimpernell) is door Stal Zegwaard in Rijswijk voor 2005 verhuurd aan de bekende Shetlandpony fokstal De Tienmaatsweg van Jan en Wil Roest in het Drentse Schoonloo. Die hebben daarmee één van de meest toonaangevende minihengsten op het station. Ondanks zijn leeftijd is Dempsy de jongste van de 3 hengsten. Naast Dempsy staan de 1 jaar oudere zwarte middenmaats Cansas van Stal Possemis (v. Newton van Dorpzicht) en de 22-jarige legende Tyfoon van de Kozakkenhoeve (v. Oberon van Stal Volmoed) op het station in Schoonloo in 2005.

Dempsy, die de afgelopen drie jaar op dekstation De Menger in het Overijsselse Wesepe diende, is een hengst met zeer goede fokprestaties. Zijn bestfokkende zonen Hatcher van Stal Brammelo en Harley van de Nijkamphoeve zijn daarvan goede voorbeelden alsmede zijn 1e premie dochters Minte van Dwergenhof, Kirly van Uilenbroek en Ivana van de Rheehof. Dempsy behaalde een IBOP-A certificaat en is keur. Ook de Overijsselse jaargangen waren een succes op de keuringen, terwijl ook zijn Brabantse periode een reeks beste merries opleverde. Dempsy is al de 5e minihengst die de Familie Roest huurt van Stal Zegwaard. Fandor van Kairos, Ewald van Stal Westerwolde, Barflat Meastro en Kamiel van den Bolberg gingen hem voor. Kamiel stond de afgelopen 4 jaar in Schoonloo. Van hem komen uit deze periode op de hengstenkeuring deze winter 2 fraaie vosbonte zonen.

MINI BULKQWYN APACHE VERKOCHT AAN GEBR. BLES
De vosbonte premiehengst Bulkqwyn Apache (v.Southfieldgathe Mini Marathon) is door Stal Zegwaard verkocht aan Gebr. Bles in Babberich.

MY NUMBER ONE OF DUKE STABLE ÉN KROONSTER VAN DE GATHE IN 2005 WEER IN BAVEL
De minivos My Number One of Duke Stable (v. Fairy Redstart) van Stal Zegwaard zal ook in 2005 bij Hengstenhouderij Maruschka van Ruud en Andrea van Raak ter dekking staan. Hij zal daar de eigen merries van Stal Zegwaard bedienen en daarnaast ook voor andere merriehouders beschikbaar zijn. In 2005 worden de 1e veulens van deze goedfokkende hengst in Bavel verwacht.

De kleinemaats vos Kroonster van de Gathe (v.Fabian van Stal Brammelo) wordt weer voor een jaar stalgenoot van My Number One. Ook van Kroonster worden in 2005 de 1e Bavelse veulens verwacht. Kroonster is eigendom van Fred van Summeren uit Mill, die hem aan Stal Maruschka verhuurde.

31 OKTOBER RESULTATEN HER- EN LATERBEOORDEELDE AFSTAMMELINGEN

a. Uitgestelde afstammelingenonderzoeken

De eigenaar van de volgende hengsten heeft bericht ontvangen dat de hengsten worden gehandhaafd.
Omar L.H. S.816010
Olympic van St. 't Hurkske S.815037

De eigenaar van de volgende hengst heeft bericht ontvangen dat zijn hengst het afstammelingenonderzoek nog niet heeft afgerond en derhalve gelegenheid krijgt volgend jaar opnieuw afstammelingen te tonen.
PR v.d. Bosrand S.817184

De eigenaar van de volgende hengst heeft bericht ontvangen dat de hengst op de volgende hengstenkleuring niet meer zal worden goedgekeurd en derhalve geen deklicentie meer krijgt.
Okki v.d. Molendam S.815886

b . Herbeoordelingen
De eigenaren van de volgende hengsten hebben bericht ontvangen dat hun hengsten worden gehandhaafd.
Mellow Yellow El Rancho Palos Verdes S.811147
Perigueux v. St. Isala S.817092

De eigenaren van de volgende hengsten hebben bericht ontvangen dat hun hengsten het afstammelingenonderzoek nog niet hebben afgerond en derhalve gelegenheid krijgen volgend jaar opnieuw afstammelingen te tonen
Omar v.h. Mallewegje S.815259
Ollie v. d. Ruitersweide S.816757
Olympic v. St. Geerhof S.815418
Polly v.d. Garderenshof S. 818277

De eigenaren van de volgende hengsten hebben bericht ontvangen dat hun hengsten op de volgende hengstenkeuring niet meer zullen worden goedgekeurd en derhalve geen deklicentie meer krijgen.
Dennis de Graaf S.88617
Nevada v.St. Ankeveen S.813198
Owen v. St Splithof S.815821
Parlington Jeremy S. 820266

18 OKTOBER
De site van de bontenkeuring is bijgewerkt met een foto-impressie van de contactavond. Deze kunt u vinden via de link: nieuws.
http://home.hetnet.nl/~nationalebontenkeuring/index.html

17 OKTOBER UITSLAG VAN DE KAMPIOENSKEURING BERGHAREN 9 OKTOBER 2004;
NEDERLANDSKAMPIOEN MINIMAAT VEULENS
naam: Vrimea v d Viersprong
geb: 3-5-2004 kleur: zwart
maat: eigenaar: J.Lanting
vader: Mr Marengo v de Vendel
moeder: Primea v d Viersprong
bijzonderheden: Kampioen Dalen.

TWEEDE PLAATS;

naam: Veronique v d Rietschoof
geb: 27-5-2004 kleur: zwart
maat: eigenaar: Gebr v Driel
vader: Mullacot adventurer
moeder: Pajenka v d Oldematen
bijzonderheden: Kampioen Ammerzoden

NEDERLANDSKAMPIOEN VEULENS GROTERE MATEN.

naam: Vasco van st Aschberg
geb: 11-4-2004 kleur: zwart
maat: eigenaar: H van Asch
vader: Pierre v st Aschberg
moeder: Laura v d Leutsestraat kr
bijzonderheden: Kampioen west betuwe

TWEEDE PLAATS;
naam: Vulcan v d Biezenbeemd
geb: ? kleur: vos
maat: eigenaar: W.Henraat
vader: Goldstar v d Beatrixlaan
moeder: Naomi v d Biezenbeemd
bijzonderheden: Kampioen West brabant.

NEDERLANDSKAMPIOEN MINI JEUGD
naam: Tyvonne v d Lindenhof
geb: 1-6-2003 kleur: vos
maat: 80 cm eigenaar: C v d Linden-v. Wijgerden.
vader: Fazal v d rheehof
moeder: Diana v d lindenhof kr pref.
bijzonderheden: Kampioen Ammerzoden

TWEEDE PLAATS;
naam: Titia v kort Ambacht
geb: 5-6-2003 kleur: zwart
maat: 83 eigenaar: J.M.I.Rink
vader: Justus v Kort Ambacht
moeder: Nanien v d Bosrand
bijzonderheden: Kampioen west betuwe

NEDERLANDSKAMPIOEN JEUGD GROTERE MATEN.
naam: Sympony fan't Skoallelan
geb: 16-5-2002 kleur: zwart
maat: 103 cm eigenaar: A.Veenstra
vader: Kees v Reijnsbroeck
moeder: Lucia v d tolberg kr
bijzonderheden: Kampioen Friesland

TWEEDE PLAATS;
naam: Sunshine v St Aschberg
geb: 26-4-2002 kleur: vosbont
maat: 90 cm eigenaar: A.C. van Asch
vader: Kotonofico v st Brammelo
moeder: Lady van stal Aschberg kr
bijzonderheden: Kampioen West Betuwe.

NEDERLANDSKAMPIOEN MINIMAAT
naam: Rinske v d Gathe
geb: 30-4-2001 kleur: vosbont
maat: 85 cm eigenaar: R.M.Haverkamp-Groen
vader: Jasper v 't Heidepark
moeder: Inet v d Gathe
bijzonderheden: Kampioen oost veluwe

TWEEDE PLAATS;
naam: Mouse v Vreelust
geb: 6-5-1997 kleur: Bruin
maat: 84 eigenaar: H.Ligtenberg
vader: Branco v Wegdam
moeder: Femke v Vreelust
bijzonderheden: Kampioen Marienheem

NEDERLANS KAMPIOEN KLEINE MAAT.
naam: Paulien v d heul
geb: 30-4-2000 kleur: zwart
maat: 89 cm eigenaar: G v d Bovenkamp
vader: August v d Kosterweide pref
moeder: Hanneke v d Bloemhof kr
bijzonderheden: Kampioen land maas en waal/rijk v Nijmegen.

TWEEDE PLAATS
241 naam: Pamela van t'Minihoefke
geb: 15-4-2000 kleur: Vos
maat: 88 cm eigenaar: J.Poppelaars
vader: Gold star v d beatrixlaan
moeder: Irenke v t'Minihoefke kr
bijzonderheden: Kampioen hart van Brabant.

NEDERLANDSKAMPIOEN MIDDEN MAAT
naam: Nicole v d horst kr
geb: ? kleur: zwart
maat: 98 cm eigenaar: Fam Smeets
vader: Elegant v d schaapshoeve
moeder: Hymne v st Nieuwmoed kr
bijzonderheden: Kampioen Limburg noord

TWEEDE PLAATS
naam: Olivia v St van Aschberg
geb: 2-4-1999 kleur: vos
maat: 95 cm eigenaar: A.C.van Asch
vader: Bram v d Gathe keur
moeder: Ilona van st v Aschberg
bijzonderheden: Kampioen west betuwe

NEDERLANDSKAMPIOEN GROTE MAAT.

naam: Rhonda v stal de Langewei
geb: 16-5-2001 kleur: zwart
maat: 103 cm eigenaar: H.M. v Herwaarden
vader: Friso v d heuvelshof pref.
moeder: Kimberlie v st Geerhof kr
bijzonderheden: Kampioen de Bommelerwaard

TWEEDE PLAATS;
naam: Priscella v d langenhorst
geb: 2-6-2000 kleur: zwart
maat: 102 cm eigenaar: H.B.ottink
vader: Libero w v d Hertraksestraat
moeder: Karin v d Mulder kr.
bijzonderheden: Kampioen Twente.

NATIONAAL MERRIE KAMPIOEN 2004
naam: Rhonda v stal de Langewei
geb: 16-5-2001 kleur: zwart
maat: 103 cm eigenaar: H.M. v Herwaarden
vader: Friso v d heuvelshof pref.
moeder: Kimberlie v st Geerhof kr
bijzonderheden: Kampioen de Bommelerwaard

VUURBAAK WISSELTROFEE VOOR DE BESTE MINI VAN DE DAG
naam: Rinske v d Gathe
geb: 30-4-2001 kleur: vosbont
maat: 85 cm eigenaar: R.M.Haverkamp-Groen
vader: Jasper v 't Heidepark
moeder: Inet v d Gathe
bijzonderheden: Kampioen oost veluwe

11 oktober; TIENDE EDITIE VEILING SHETLANDERS GEEN RECORDPRIJZEN
Al weer voor de tiende keer organiseerde de Stichting Promotie Shetland pony een grootse veiling voor Shetlanders. Inmiddels uitgegroeid tot een evenement van allure. Het werd wederom een sfeervol en goed georganiseerd evenement. De spannende nationale kampioenskeuringen in de ochtenduren voor de veiling en de schitterend verbouwde rijhal in Bergharen met zeer veel licht zorgde voor veel ambiance. Ook het publiek was goed opgekomen en er was een zeer ruim aanbod in vele kleuren en maten. Toch gaat de tiende editie wat betreft de opbrengst zeker niet in de boeken als record, nogal wat dieren bleven op erg lage prijzen steken. Van de 129 geveilde Shetlanders werd dan ook maar 70% verkocht, terwijl vorig jaar nog 90% van eigenaar veranderden. Vooral de minimerrieveulens bleken vergeleken met voorgaande jaren aan een behoorlijke prijsdaling onderhevig. Het best kwamen nog de twenters uit de bus, die alle 9 werden verkocht en ook het hoogste gemiddelde en de veilingtopper onder zich hadden. Ino Meijer, alle tien de edities erbij, gaf halverwege de rit de hamer over aan zijn opvolger Gilbert Bastiaansen, die goed zijn best deed, maar nog niet aan zijn illustere voorganger kan tippen.

Veulens
Begonnen werd met de hengstveulens. Een advies is, gezien de traditioneel lage prijzen van deze klasse, die volgend jaar later of tussen de rest te veilen. Er werden 11 hengstveulens aangeboden, waarvan er 7 verkocht werden. Opbrengst van die 7 was 665 euro, een gemiddelde van 95. De wel erg mooie kleinemaatse palomino Valentijn of Angels Ditch (v. Barflat 20th Century Boy) was met 160 euro de duurste en een vosbonte met 50 euro de goedkooptse. Van de 33 aangeboden merrieveulens werden er slechts 21 verkocht. Die brachten 6900 euro op, een gemiddelde van 329 euro. De zwartbonte Veline van het Keijzertje (v. Prince van de Wouwbaan) bracht met 650 euro de hoogste prijs op. Ook de mooie golden dun Veronique van Immenhof (v. Menthe van het Keijzertje) bracht met 575 euro een mooie prijs op. De vosbonte Vera van Stal Zegwaard (v. Bulkgwyn Apache) was met 475 euro de op 2 na duurste, zij gaat naar Frouke Siebregt uit Duitsland. Overigens gaat een behoorlijk deel van de verkochte pony's de grens over. Zowel naar Duitsland, België als naar Zweden werden er een fors aantal verkocht. De buitenlanders gaven gemiddeld ook betere prijzen als de Hollandse fokkers. De laagste prijs was voor een mooi gefokt zwart minimerrieveulen, dat niet verder kwam dan 125 euro.

Jeugd
Van de 16 enters werden en 12 verkocht voor een gemiddelde van 329 euro, de totale opbrengst was 3950 euro. Bij de twenters vonden alle 9 een nieuwe eigenaar met een totaalopbrengst van 5275 euro en een mooi gemiddelde van 586 euro. De eerste enter die geveild werd was gelijk veruit de duurste. Voor 1050 euro ging de mooie zwartbonte mini Threse van Ons Genoegen (v. Harley van de Nijkamphoeve) gefokt uit de merriestam van Urban van Ons Genoegen over in Duitse handen. Een zwarte middenmaatse enter van Olaf van de Stoommolen bracht met 175 euro de laagste prijs op. Bij de twenters zat de veilingtopper. De vosbonte mini Sophina van Stal Westerwolde (v. Morello van Stal Westerwolde) bracht 1450 euro op, de hoogste prijs van de dag. Voor deze merrie een mooie prijs, maar voorgaande jaren kwam de veilingtopper nogal wat hoger uit. Deze vosbonte, gefokt uit een fraaie 1e premie mini en drachtig van een 1e premie mini, gaat ook naar Duitsland. Een vos mini en 2 middenmaats zwarten brachten 250 euro op.

Hengsten
Naast twee jack russel pups en een antieke wagen werden ook nog 3 jonge hengsten en 2 goedgekeurde hengsten geveild. De middenmaats vos Lucky Boy van Hoeve Eelwerd, een goedgekeurde 1e premie hengst, bleef op 1700 euro steken en dat vond de eigenaar terecht lang niet genoeg. De 22-jarige preferente Vorden Buddleia vond voor 325 euro wel een nieuwe eigenaar, de hengst bevrucht echter niet meer. Opvallend was de prijs voor de 3-jarige Puccine van het Heidepark (v. Hatcher van Stal Brammelo), deze mooie zwartbonte mini is nog nooit op de hengstenkeuring aangeboden. Louis Vaessen uit Baarlo kocht de hengst voor 675 euro aan. De beide enterhengsten, mini's met een isabel en een valk kleur, brachten 175 en 200 euro op.

Oudere merries
Van de 52 drie jaar en oudere merries werden er 38 verkocht, 14 vonden dus geen nieuwe eigenaar. Opbrengst van deze groep was 16425, een gemiddelde van 432. Vooral de ruimschoots aanwezige 1e premie mini's werden merendeels door de eigenaar teruggekocht. De hoogste prijs werd neergeteld voor de bekende 9-jarige fokmerrie Kryslel of Duke Stable (v. Adam van Spuitjesdom), de kroonmerrie die goed fokt bracht 1350 euro op. Verder kwam er geen enkele van de verkochten boven de 1000 euro. De laagste prijs met 175 euro ging naar een drachtige kleinemaats vos van 8 jaar.

Ruud van Raak

5 oktober; nieuws uit zweden
At the stallioninspection in Sweden 27 - 30 september 2004 was one 3 yearold stallion licensed with pure dutch bloodlines, namned Lyckebo Ferro by Friso vd Heuvelshof (this was Frisos first son in sweden) out of the championmare Chorus Girl v st Nieuwmoed/Watson v Bunswaard.
In total there was 12 stallions that passed.

1 oktober: uitslag tweede deel afstammelingen-onderzoek!!!
De fokleiding heeft over het tweede deel van het afstammelingenonderzoek en over hengsten die dit jaar geen afstammelingen hebben getoond de volgende besluiten genomen.

1. De eigenaren van onderstaande hengsten hebben bericht ontvangen dat hun hengst wordt
gehandhaafd.
Octaaf v.d. römer sb.816020
Otto v. venray sb.815460
Onyx v. bitterschoten sb.815509
Nicolas v.d vaarhorst sb.814235
No problem td sb.814170
Obelix v. stal honesch sb.816097
Orient v.d. amstelhof sb.814901
O'regen v.d. kleine tip sb.815987
Onyx of sportview sb.815062
Nobel v.'t hoogveld sb.813391
Osvaldo v. stal fortuna sb.816458
Never mind v.d. ganzeboshoeve sb.814425
Nort v. valkenblik sb.814246
Obelix v.d. hollestraat sb.815949
Prince v.d. wouwbaan sb.8173
O'neil l.h. sb.815227
Pascal v. stal westerwolde sb.817335
Oceano v.d. buitenweg sb.815775

2. De eigenaren van de volgende hengsten ontvangen bericht dat hun hengst het
afstammelingenonderzoek nog niet heeft afgerond en gelegenheid krijgen
volgend jaar opnieuw afstammelingen te tonen.
Orlando v. stal westerwolde sb.816335
Olivier v. stal de lagevoort sb.815805
Orlando v.d. honderdmorgen sb.816267
Oné v.d. heuvelshof sb.815691
Otto v.d. menger sb.816228
Kane of brygarth sb.818570
Omar v.d. lage haar sb.815107
Onyx v.d. nachtegaal sb.816338
Oki-doki v.d. buxushof sb.814902
Paul v.d. heul sb.817109
Polly v.d. garderenshof sb.818277
Prins v. graafland sb.817667
Pike v.d. zandkamp sb.818257
Plesman v. veldzicht sb.817430
Pericles v.h. wald sb.817018
Phin phin v.'t grensdörpke sb.816872
Briar emperor sb.1037248
Paul v.d. hoeve sb.817400
Pedro v.d. achterdijk sb.816803
Odillio v. stal westerwolde sb.816322
Pacific v. bromishet sb.818067
Polly v. waterloo sb.817316
Longmeadow benjamin sb.1037258
Oswald v.d. kuiperij sb.816053
Pantani v. stal brammelo sb.818479
Pybe v. stal de toekomst sb.817440
Manolito de valk sb.1037259
Ninja v.d. maria weide sb.813080
Nesko v.d. dwarsweg sb.813343
Littlebignor Daniel sb.1037249
Darwin hugo sb.809074
Master v. bromishet sb.811675
Rosquelder of transy sb.1037256
Nobel v.d. gemarisahof sb.814027

3. De eigenaren van de volgende hengsten hebben bericht ontvangen dat hun hengst op de
volgende hengstenkeuring niet meer zal worden goedgekeurd en derhalve geen
deklicentie meer krijgt.
M
on ami v.d. stoommolen sb.812693
Owen v. stal splithof sb.815821
Dennis de graaf sb.808617
Milton v. stal trust sb.811980
Melvin v. stal trust sb.811370
Osasuna v. stal brammelo sb.816686
Ollie v. ruitersweide sb.816757
Optunium v.h. heuvelseind sb.815408
Periqueux v. stal isala sb.817018
Mellow yellow el rancho palos verdes sb.811147
Lathom tiny goldflake sb.1037174
Lars v.'t waverland sb.812902
Parlington Gerald sb.814848
Parlington Jeremy sb.820266
Kerswell clansman sb.814836

4. Van onderstaande hengsten zijn in 2004 geen veulens geregistreerd, terwijl het
afstammelingenonderzoek nog niet kon worden afgerond. Aan de eigenaren is derhalve
bericht dat zij volgend jaar nog een keer gelegenheid krijgen afstammelingen te laten zien.
Marlando v. Offenbek sb.1036853
Polydor v.d. olle dijck sb.817586
Nadal v.d. Travalje sb.813832
Omar v. roba sb.815202
Orakel v.d. klaverhoek sb.816100
Kerswell cloud sb.1037255

6. Onderstaande hengsten hebben gedurende vier seizoenen gelegenheid gehad
afstammelingen te tonen, maar in 2004 zijn van de hengsten geen afstammelingen
geregistreerd. Aan de eigenaren is bericht dat hun hengst op de volgende hengstenkeuring
niet meer zal worden goedgekeurd en derhalve de deklicentie verliest.
Allensmore mr. Motivator sb.812236
North wells golden spray sb.812899
Mustava v.h. stalletje sb.812270

5. Onderstaande hengsten hebben niet meer deelgenomen aan het afstammelingenonderzoek
omdat ze zijn teruggetrokken, geëxporteerd, gestorven etc. De eigenaren hebben bericht
gehad dat derhalve de hengsten niet meer goedgekeurd kunnen worden en hun deklicentie
verliezen.
Band of transy sb.1037247
Ontario v.d. buitenweg sb.815762
Niels v. stal zegwaard sb.813279
Eddie von offenbeek sb.1037181
Birchwood pageboy sb.1037171
Nick v.d. menger sb.814562
Pelicio v. carpe diem sb.818193
Funquest firkin sb.814846
Mans v.d. zandkamp sb.812440
Nobresco v.d. meysberg sb.814363
Clibberswick aloner sb.1037239
Nordin v.d. viersprong sb.81304

27 september uitnodiging
Geachte fokker/hengstenhouder,

Er is een nieuw medicijn tegen zomereczeem. Het medicijn is getest bij o.a. het Fjordenpaardenstamboek in 2003 met als resultaat: 87 % vrij van zomereczeem! (bij 102 geprotocolleerde onderzoeken)

Uit dit onderzoek komt ook naar voren dat zomereczeem NIET door muggen wordt veroorzaakt en NIET erfelijk is! Het medicijn heet ECZIT SeMe en is ontwikkeld door Ir. Leen Taal.

Op 3 oktober 2004 a.s. geeft de heer Leen Taal een lezing te Beilen (exacte locatie krijgt u te horen bij aanmelding) De lezing begint om 14.00 uur tot 17.00 uur en de toegang is gratis.

Het volgende wordt in de lezing behandeld:
-hoe ontstaat zomereczeem
-achtergrond van de behandeling
-verdieping van zijn studie (10 jaar)
-wat houdt de behandeling in
-behandelde paarden zijn aanwezig
-tijd om vragen te stellen

Je moet je opgeven voor de lezing, i.v.m. het aantal beschikbare plaatsen, bij Erik Uiterlinden, email: erikuiterlinden@freeler.nl of tel. 0593-541288 of fax. 0593-541289

Ik heb persoonlijk ook een paard met ernstig zomereczeem teruggezien na deze behandeling en ben bijzonder enthousiast!

Greet Abbink-Burgers
Eibergen

17 september; uitslag eerste deel afstammelingen-onderzoek!!!
De Fokleiding van het NSPS heeft over het eerste deel van het afstammelingenonderzoek 2004 de volgende beslissingen genomen:

De eigenaren van de volgende hengsten hebben bericht ontvangen dat hun hengst wordt gehandhaafd:
Otto v. vaders erve sb.814926
Nick v. stal beatrix sb.813517
Oscar v.d. lindenhof sb.815163
Norton v. stal nederkoorn sb.814446
Ovide v. lierop sb.815637
Orlando v.d. vossenjacht sb.815953
Nirphan v. stal de kosterije sb.814453
Mr. Marengo v.d. vendel sb.812798
Norton v.d. heuvelshof sb.814299
Onyx liebas sb.815480
Melchior v.d. maashoeve sb.812834
Professor r. v.d. gathe sb.818363
Perfect of sportvieuw sb.816810
Pasco v. stal 't hurkske sb.818303
Promotie v. kastanjehof sb.817161
Pinto v.d. olde maten sb.818162
Twana smart alec sb.812901
Lythwood shamrock sb.1036819

De eigenaren van de volgende hengsten hebben bericht ontvangen dat hun hengst het volgend jaar weer afstammelingen moet tonen:
O'brain v.h. melkvonder sb.815070
Fireball of bayview sb.1037232
Nikson v.d. kweeklust sb.814332
Ocampo v.d. buitenweg sb.815803
Omar v.h. mallewegje sb.815259
Onyx v. tunawerth sb.815129
Otto v. Calveen sb.815475
Nik v.d. schaepmanlaan sb.813430
Norseman v.d. halve maan sb.814767
Nandus v. kairos sb.814405
Pim v.h. melkvonder sb.817620
Partout v.d. rijsdrecht sb.817428
Prins v.d. bekkenkamp sb.817096
Pieke v.d. bosrand sb.817170
Paddy v. bunswaard sb.818140
Pieter v.d. zandkamp sb.818262
Bulkgwyn apache sb.1037250
Paul v.d. menger sb.818324
Picasso v.'t heidepark sb.817266
Pierre v. stal van aschberg sb.818195
Polansky v. gelre sb.817395
Olympic v. stal geerhof sb.815418
Palermo v. stal brammelo sb.818489
Peter v. beuckenshof sb.817178
Gaterley gigolo sb.1037182
Obelix v.d. slikpolder sb.815026
Peer v.d. raven sb.816891
Maikel v. stal evenbelt sb.1036839

De eigenaren van de volgende hengsten hebben bericht ontvangen dat hun hengst op de volgende hengstenkeuring niet meer zal worden goedgekeurd:
Ollie v.d. slikpolder sb.815045
Olaf v.d. stoommolen sb.816770
Nicky v. stal de noorderkempen sb.813182
Nevada v. stal ankeveen sb.813198
Kerswell leo sb.1037177
O-boy v. stal grintenbos sb.815075
Birchwood prince regent sb.1037175
Wells arkle sb.814834
Okke v.'t minihoefke sb.814923
Lense v.d. meerheuvel sb.137246
Acorn copper guy sb.812905
Guus v.d. brier sb.1035963
Milton v.d. sleutelhof sb.811037
Ostler v.d. mortel sb.816149
Carncrochan honey b sb.815085
Kinkell star attraction sb.1037190

13 september kampioenskeuring 9 oktober 2004
WELKE KAMPIOEN IS DIT JAAR HET BESTE ?

In combinatie met de Nederlandse Shetlandpony Veiling wordt op zaterdag 9 oktober 2004 het 10 e Nederlandse kampioenschap georganiseerd. De keuring zal om 9.00 beginnen met de veulenrubrieken en zal plaats vinden in de nieuwe Rijhal te Bergharen.

Alle kampioenen van de regionale premiekeuringen 2004 kunnen deelnemen aan de keuring (geen reserve kampioenen). Aan de deelname zijn geen kosten verbonden. Voor de jeugd in de grotere maten hebben we een extra rubriek ingelast. Voorheen waren de jaarlingen en twenters samengevoegd in 1 rubriek. Dit jaar hebben we een aparte rubriek voor de enters en de twenters.
De aanvang is : 9.00 uur
De indeling van de rubrieken is als volgt:
1. mini veulen kampioenen.
2. Veulen kampioenen grotere maten.
3. Mini jeugd kampioenen
4. Enter kampioenen grotere maten
5. Twenter kampioenen grotere maten
6. Kampioenen in de mini maat
7. Kampioenen in de kleine maat
8. Kampioenen in de midden maat
9. Kampioenen in de grote maat.

De nationaal merrie kampioen zal door de jury geselecteerd worden uit de kopnummers van de rubrieken 5 t/m 8.
De stalling van de keuringspony's is strikt gescheiden van de veilingpony's.
Opgave kan plaats vinden door het verstrekken van de volgende gegevens:
1. Kopie van het stamboekpapier.
2. Volledige naam en adres van de eigenaar met telefoonnummer.
3. Maat van de pony in cm. (alleen bij de jeugd)
4. Naam van de fokvereniging waar de pony kampioen is geweest.
5. De categorie waarin de pony kampioen is geworden.

Deze informatie moet uiterlijk maandag 4 oktober binnen zijn bij SPS p/a Pannerdenseweg 8a, 6905 SE Zevenaar. Fax 0316-342198
Telefonische informatie kan worden ingewonnen bij Wim Bouwman tel mob. 06-12277110.
Zie ook www.shetlandponysite.com

12 september persbericht.
VOOR FOKKERS EN LIEFHEBBERS VAN BONTE SHETLANDPONY'S

Bavel, 16 augustus 2004

Beste deelnemers en liefhebbers van bonte Shetlandpony's,

Hierbij nodigen wij u uit voor de contactavond die georganiseerd wordt door het comité Nationale Bontenkeuring. Deze avond belooft een leuke gezellige avond te worden waar u vele collega-liefhebbers/fokkers van de Bonte Shetlandpony kunt ontmoeten.
Bovenal zal deze avond ook zeer leerzaam zijn door de lezing van inspecteur en jurylid Jan Lanting, die vele edities van de Nationale Bontenkeuring gejureerd heeft en de ontwikkeling in de bontenfokkerij op de voet volgt.

De contactavond zal plaatsvinden op 16 oktober 2004 in Motel Maarsbergen, Woudenbergseweg 44, 3953 MH Maarsbergen. Motel Maarsbergen is erg gemakkelijk bereikbaar, het ligt onderaan afslag nr. 22 (Maarsbergen) van de A12.

Het programma is als volgt:

18.00 Ontvangst met koffie
18.45 Welkomstwoord door voorzitter H. Rootveld
18.50 Voorwoord Inspecteur J. Lanting
19.00 Lopend buffet
Aansluitend: lezing door J. Lanting over de ontwikkeling van de bonte Shetlandpony, aan de hand van oude
video- opname's en de opname van de keuring op 10 juli.
Ca. 22.00/22.30 Afsluiting

De kosten voor deze avond bedragen € 17,50 (excl. drankjes) per persoon. Graag opgeven d.m.v. betaling vóór 1 oktober 2004. Als u later opgeeft, dan bedragen de kosten € 20,00 per persoon. Het bankrekeningnummer is: ABN/AMRO bank te Haaksbergen, nr. 54.02.13.446 ten name van Mw. K. ten Dam te Haaksbergen.

De video/dvd-opnamen die gemaakt zijn op de Nationale Bontenkeuring 10 juli j.l. zijn op bestelling te verkrijgen op de contactavond. De kosten voor een video of dvd zijn € 15,00. Uiteraard kunt u de video of dvd ook op laten sturen na 16 oktober, dan komen er de portokosten (€ 2,50) bij. Bestellen kunt u via de secretaris. De kosten kunt u overmaken op het bovengenoemde bankrekeningnummer.

Wij hopen u in groten getale te mogen ontmoeten op 16 oktober,

Met vriendelijke groeten,

Andrea van Raak-van Dusseldorp
Secretaris Nationale Bontenkeuring
Lage Aard 2a
4854 NM Bavel
Tel. 0161-432918 of 06-23347123
E-mail: andrea71@wanadoo.nl
Http://home.hetnet.nl/~nationalebontenkeuring/index.html

24 augustus shetlandmendag
SHETLANDMENDAG 2004 ONDANKS REGENVAL OP VRIJDAG ZEER SUCCESVOL

Zaterdag 14 augustus was het wederom een enorme drukte op inmiddels internationaal bekende Shetlandmendag in Voorst.
Na de vele regen op vrijdagavond was, en bleef, het zaterdag droog en ging al gauw de zon schijnen en waren de terreinen aan de hezeweg bij de Fam. Hazelaar goed te berijden.
Er deden 50 deelnemers mee aan de Shetlandmendag , wat het maximum was om het overvolle programma af te kunnen werken in één dag.
Om 08.30 werd er gestart met de dressuur wat ook dit jaar weer in twee dressuurbanen kon plaatsvinden.
Om 08.45 werd er met de vaardigheid begonnen.
Ook dit jaar was er door de hoofdsponsor Rabobank een beker beschikbaar gesteld voor de aanspanning die de minste strafpunten in de vaardigheid + dressuur had.
Het was uiterst spannend omdat er 3 aanspanningen waren die heel dicht bij elkaar lagen,
Alice hoogervorst had 46 strafpunten , Arie Bouwman had 47 strafpunten en J. Stuifzand had 48 strafpunten in de dressuur.
De vaardigheid kon hier de beslissing geven, en doordat J. Stuifzand uit Leidsendam als enige foutloos bleef in de vaardigheid werd hij de winnaar van de Rabobank bokaal.
Ook dit jaar was er weer een rubriek dressuur en vaardigheid voor de jeugd tot 12 jaar.
Winnnaar werd Thamar Mobach uit Echteld met de pony Jerry en als tweede werd geplaatst Elke Wenting uit Groesbeek met de pony's Hugh LMN en Kokkie LMN.
In de rubriek Dressuur en vaardigheid (de beginnerklasse) werd Arie Bouwman uit Oldertijne met de pony Job van 't Laentien eerste.
De samengestelde menwedstrijd bij de enkelspannen werd gewonnen door Sabine Beumer uit Zoetermeer met de pony Anja van het Ommelseindje Tweede werd Lieke ten Dam uit Haaksbergen rijdend met Maaike Liebas en als derde kon zich opstellen Wianda van Groessen uit Ketelhaven met de pony Jon Bon Jimmy S.
Bij de tweespannen was het spannend en de verschillen waren dan ook minimaal. Ook hier werd de uiteindelijke uitslag bepaald door het resultaat van de vaardigheid.
Als winaar kwam naar voren Alice Hoogervorst uit Oestgeest met de pony's Cinderellea en lasco die de minste strafpunten in de dressuur had een suppersnelle marathon reed waardoor zij zoveel voorsprong had dat het afgeworpen balletje haar niet meer van de eerste plaats af kon houden.
Tweede werd Marijke Hammink uit Bornebroek met de pony's Orion van de Koerberg en Freddy van de knollentuin.
Als derde kon zich opstellen Stan van Eijk uit Schinveld die een snelle marathon reed maar een balletje in de vaardigheid zag rollen.
Bij de vierspannen werd Gerrit Strookappe uit Raalte met de Pony's Heidi van de Oldenhoeve, Gretchen van nieskusland, Kimberlie van de Oldenhoeve en Rozalien van de Oldenhoeve winnaar.
Eline ten Voorde uit Klarenbeek mocht zich winnaar noemen bij de tandems met de pony's Olyvier en Olyn.
Tijdens de marathon werd er door de dierenartsenpraktijk De Driehoek uit Klarenbeek een veterinaire controle gehouden en zij constateerden dat de conditie van de pony's zeer goed was ondanks de vrij hoge temperatuur.
Op het terrein werd er door de hoefsmid een demonstratie gegeven van het beslaan van een pony.
De belangstelling hiervoor was zeer groot en de Hoefsmid Jaap Barmentloo uit Voorst heeft heel wat toeschouwers kunnen laten zien hoe en hoefsmid werkt.
S'middags werd het speel uw spel en het ringsteken afgewerkt.
De uitslagen van het speel uw spel :
Jeugdklasse 1. thamar Mobach Echteld 1500 punten
2. Elke Wenting Groesbeek 620 punten

Enkelspan 1. Sabine Beumer Zoetermeer 1760 punten
2. Marijke Hammink Bornebroek 1650 punten
2. Kyra den Hartigh Maassluis 1650 punten
3. Wianda van Groessen Ketelhaven 1600 punten

Bij de tweespannen was het erg spannend 3 aanspanningen hadden het zelfde aantal punten zodat de tijd tussen de bel en de finish bepalend was voor de einduitslag.

1. Alice Hoogervorst Oestgeest 1730 punten 99 sec
2. Herman Boeve Bant 1730 punten 120 sec
3. Stan van Eijk Schinveld 1730 punten 128 sec.

Vierspan 1. Gerrit Strookappe Raalte 1600 punten

Tandem 1 Eline ten Voorde Klarenbeek 730 punten

Als laatste werd het ringsteken afgewerkt
Hier werd tot het laatst gestreden om de ringen , er waren twee aanspanningen die alle 18 ringen gestoken hadden en dus een barrage met kleinere ringen moest hier de beslissing brengen.

Winnaar werd The Milo Team uit Pijnacker met 18 grote ringen + 3 kleine ringen
Tweede werd Marijke Hammink uit Bornebroek met 18 grote ringen en 2 kleine ringen
Om de derde plaats te bepalen moest er ook nog en barrage plaatsvinden tussen de aanspanningen die 17 ringen gestoken hadden.
Dit waren de aanspanningen van Bert Gerber uit Elspeet, Eline ten Voorde uit Klarenbeek en Jaenette Mobach uit Echteld.
Eline ten Voorde wist alle 3 de kleine ringen te bemachtigen en werd uiteindelijk derde voor Bert Gerber en Jaenette Mobach.

De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde Shetlandmendag en zowel de deelnemers als de toeschouwers waren erg te spreken over de gemoedelijkheid en gezelligheid op deze dag, terwijl ondanks het overvolle programma exact om 17.30 de prijsuitreiking kon plaatsvinden.

De Shetlandmendag 2005 zal plaatsvinden op Zaterdag 13 Augustus waarvoor de eerste deelnemers zich al weer aangemeld hebben.

20 juli uitslag minifokdag maren kessel.
Uitslag Rubriek 1 Veulens
Rubriek gesponsord door: Groenrijk, Kees van Leijsen Oosterhout
1E GEPLAATST
7 UTOPIA V. 'T MINIHOEFKE
VERVOLGENS
5 VERA V. STAL DE KOSTERIJ
8 UIVER VAN DE HEGELSOM
4 VIVIAN OF THE NEW LIFE
2 VANIQUE VAN STAL MELSHA
Oordeel jury: Gewone klasse met bemerking op beweging
Afgemeld: 1;3 en 6

Uitslag Rubriek 2 Veulens
1E GEPLAATST
12 VANTIE VAN LINQUENDA
VERVOLGENS
15 VANILLY OF THE BLUE STABLE
10 VERANA V. STAL MARHE
13 VERONICA VAN STAL ZEGWAARD
Oordeel jury:
Gewone klasse met bemerking op correctheid zowel stap als draf
Afgemeld: 9; 14 en 16

Uitslag Rubriek 3 Veulens
Rubriek gesponsord door: Stal Klein Engelland, D.J. Bongers Dalfsen
1E GEPLAATST
18 VERONIQUE V. KLEIN ENGELLAND
VERVOLGENS
17 VALLEY WHITE LEGS V ST.D.GINNEKDIJK
22 VITO VAN HET EENDENVELD
23 VITAL V/D MARIA WEIDE
Oordeel jury:
Gewone klasse met ernstige bemerking op de beweging
Afgemeld: 20 en 24

Uitslag Rubriek 4 Veulens
Rubriek gesponsord door: Stal van 't Eind, Kinderen Megens Haren
1E GEPLAATST
29 VICKY V.D. RAKKERTJES
VERVOLGENS
27 VANITIJ VAN DE BUXUSHOF
32 VIDAL VAN DE WITSIE
28 VERA VAN STAL ZEGWAARD
26 URCHIN V. ODRADA
Oordeel jury: Voldoende klasse met fraaie kopnummers
Afgemeld: 31 ; 30

Rubriek 5 Veulens
Rubriek gesponsord door: Stal van 't Veld, G. v. Wiechen Zeeland
1E GEPLAATST
37 VIO V.D. SCHELLENKRANS
VERVOLGENS
39 ULTRA DAWN V. STAL SINT ANNEKE
33 VIVIAN V.D. KAMMET
38 VALIANT V.D. VILDERDIJK
Oordeel jury: Voldoende klasse met sterk gebouwd kopnummer
Afgemeld: 36; 34 en 35

Rubriek 6
Rubriek gesponsord door:Stal de Valkenblik, Fam. De Valk Balgoij
KAMPIOEN VEULEN
37 VIO V.D. SCHELLENKRANS

RESERVE KAMPIOEN VEULEN
29 VICKY V.D. RAKKERTJES
Uitslag Rubriek 7 Enters
Rubriek gesponsord door: De Leeuw V.O.F. Maasbommel
1E GEPLAATST
45 TEFFENEY PRINCESS V.D. TOOM
VERVOLGENS
42 TOPAZ OF RIVERDANCE
41 TILLY V.D. RAKKERTJES
46 TORISSA V. STAL MARHE
40 TRIBU V. NUWELANT
47 TIFFANY V. H. DURFSLAND
47a TJITSKE VAN DE ZIJVELING
Oordeel jury: aanhoudende klasse met fraai kopnummer
Afgemeld: 43 en 44

Rubriek 8 Enters
1E GEPLAATST
51 TEQULLA SUNRISE V. ST. BRAMMELO
VERVOLGENS
48 TEMTATION V.D. TOOM
55A TRACY VAN DE SCHEIDINGSTRAAT
49 TANIKA V. H. DURFSLAND
50 TAMARA VAN DE HEGELSOM
55 TJENNA VAN DE REGIRESA
54 TIENEKE V.D. WEVERSHOF
Oordeel jury: Voldoende klasse
Afgemeld: 52 en 53

Rubriek 9 Enters
Rubriek gesponsord door: Groenrijk, Kees van Leijsen Oosterhout
1E GEPLAATST
64 TJERELLE UIT DEN HOUT
VERVOLGENS
60 TIEDA V.D. RAVEN
57 TAMARA V. LAMMISHET
61 TRUIDA V.D. SCHANSHOEVE
63 TOSCA V. H. DURFSLAND
62 TESSA V. D. POORTERWEG
Oordeel jury: Wat wisselend klasse met aansprekende vosbonte
Afgemeld: 56; 58; 59

Rubriek 10 Enters
1E GEPLAATST
71 TAGETES VAN DE BUXUSHOF
VERVOLGENS
67 TWINKLING STAR V. KLEIN ENGELLAND
73 TOOSKE V.D. APPELGAARD
72 TOOSKE V.D. RAKKERTJES
69 TARA V.D. RUNROT
66 TAMARA V.D. GEMARISAHOF
Oordeel jury: Een aanhoudende klasse
Afgemeld: 68; 70

Rubriek 11 Enters
Rubriek gesponsord door: Stal "De Heul", G. v.d. Bovenkamp Maasbommel
1E GEPLAATST
77 TOSCANA OF THE BLUE STABLE
VERVOLGENS
82 TIP TOP V.D. TOOM
78 TRIJNTJE V.'T ROERDAL
81 TWIX V. STAL SINT ANNEKE
76 TRACEY V.D VAN RENSHOEVE.
Oordeel jury: Voldoende klasse
Afgemeld: 74; 79; 80

Rubriek 12
Rubriek gesponsord door: Stal de Vosberg, de heer P. v.d. Goor Oss
KAMPIOEN ENTER
64 TJERELLE UIT DEN HOUT

RESERVE KAMPIOEN ENTER
45 TEFFENEY PRINCESS V.D. TOOM

Uitslag Rubriek 13 Twenters
1E GEPLAATST
87 SILENCE V. DENNEHOVE
VERVOLGENS
85 SANNE V.'T ROERDAL
88 SUZANNE V. STAL HEYRO
83 SELINE V.D. RAKKERTJES
86 SOFIE V.D. VUURBAAK
89 SUZANNE V. D. POORTERWEG
90 SONJA V. STAL NOORDHOEKHOF
Oordeel jury: goede rubriek met extra kopnummer
Afgemeld: 84

Uitslag Rubriek 14 Twenters
1E GEPLAATST
95 SELENA VAN STAL HOGH SCHAIJK
VERVOLGENS
98 STAR QUEEN V. KLEIN ENGELLAND
91 SUPRISE V.D. RAKKERTJES
93 SAARTJE V. STAL HOGH SCHAIJK
96 SYMPHONIE VAN DE PARKANT
92 SARABI V. D. MORTEL
97 SIETA V/D AMEIDEHOF
Oordeel jury: Goede klasse met beste kopnummers
Afgemeld: 94

Uitslag Rubriek 15 Twenters
Rubriek gesponsord door:Fokstal de Wijzend, Fam. C. Barsingerhorn
1E GEPLAATST
105 SHEENA UIT DEN HOUT
VERVOLGENS
99 SABRINA V. MASCHA
100 SELINA V. 'T MINIHOEFKE
103 SANTI V. STAL MARHE
107 SANDRA V. LAMMISHET
101 SABINA V.D. GEMARISAHOF
102 STORMY VAN DE HEGELSOM
Oordeel jury: Een beste rubriek
Afgemeld: 104; 106
Uitslag Rubriek 16 Twenters
Rubriek gesponsord door: Stal Vranken Hof, B. Vranken Weert
1E GEPLAATST
112 SORAYA V. ANKEVEEN
VERVOLGENS
115 SJOUKJE VAN STAL HOGH SCHAIJK
108 SIMONE V.STAL DE KOSTERIJ
111 SHAKIRA OF THE RIVERSIDE
114 SANDRA V.D. VLIJMD
109 SONJA V. MINISTAL DE PONYDIJK
110 SERA V. STAL 'T HOEKJE
Oordeel jury: Wat wisselend rubriek met goede kop
Afgemeld: 113; 116

Uitslag Rubriek 17
Rubriek gesponsord door:
Stal Fortuna, Mevr. A. Haarselhorst Chaam

KAMPIOEN TWENTER
87 SILENCE V. DENNEHOVE

RESERVE KAMPIOEN TWENTER
95 SELENA VAN STAL HOGH SCHAIJK

Uitslag Rubriek 18 Merries drie jaar
Rubriek gesponsord door: Veevoederhandel, van Oorschot Berghem
1E GEPLAATST
118 RENAISSANCE V. ST. BRAMMELO
VERVOLGENS
120 ROSE V.D. RAKKERTJES
121 RETONJA V.D. GEMARISAHOF
117 RIETJE V/D MARIA WEIDE
Oordeel jury:
Afgemeld: 119; 122

Uitslag Rubriek 19 Merries drie jaar
1E GEPLAATST
123 RIQUELME V. ST. BRAMMELO
VERVOLGENS
128 RIVERDANCE V. KLEIN ENGELLAND
125 ROSEANNE VAN STAL HOGH SCHAIJK
124 RISKE VACARE
126 RINOLA VAN LINQUENDA
127 ROZELIENTJE V. STAL 'T HOEKJE
Oordeel jury: Goede klasse

Uitslag Rubriek 20 Merries vier tot en met zes jaar
1E GEPLAATST
135 NADONNA V.'T WIEL
VERVOLGENS
136 NATHELIE V.D. RAKKERTJES
137 NATASJA V.D. ARGELIAAN
129 PEGGY V. NIEUWAAL
133 OLIJFJE V.D. APPELGAARD
132 ORAYA V.D. MEYSBERG
131 ORLY V. STAL DE KOSTERIJ
Oordeel jury: een voldoende rubriek met een goed kopnummer
Afgemeld: 130; 134


Uitslag Rubriek 21 Merries vier tor en met zes jaar
Rubriek gesponsord door:
Stal "De Heul, G. v.d. Bovenkamp Maasbommel
1E GEPLAATST
138 PAULA VAN STAL CORNELIE
VERVOLGENS
140 PHILLY V.D. BERGAKKERS
139 PRINCESS V. STAL BIJDORP
143 NANCY VAN DE HEGELSOM
145 BENSTON DAWN
141 OVIANA VAN DE REGIRESA
Oordeel jury: een goede klasse met fraaie kopnummers
Afgemeld: 142; 144

Uitslag Rubriek 22 Merries vier tot en met zes jaar
1E GEPLAATST
153 OURISIA VAN DE BUXUSHOF
VERVOLGENS
154 OCHO V.D. KAMMET
151 OREMUS V.D. KAMPAKKERS
149 PROOST V/D MARIA WEIDE
Oordeel jury:
Afgemeld: 150; 152

Uitslag Rubriek 23 Merries zeven en acht jaar
Rubriek gesponsord door: Groenrijk, Kees van Leijsen Oosterhout

1E GEPLAATST
155 MOSCHINO V. NUWELANT
VERVOLGENS
159 LASOTHA V. STAL NEDERKOORN Kr.
158 LILY OF SPORTVIEW
160 LIANNE V.D. HOGEBANKWEG
157 MIBI V. ODOORN
Oordeel jury:
Afgemeld: 161
Uitslag Rubriek 24 Merries negen en tien jaar
1E GEPLAATST
168 IRENKE V.'T MINIHOEFKE Kr.
VERVOLGENS
163 KELLY V. BAKEL
165 JABADABADOE VAN STAL WILCAS Kr.
169 INNEKE V. STAPPENHOFF
164 KATJA V.D. BRIER
167 VALLEYVIEW CHLOE
Oordeel jury: Goede bewaarde rubriek
Afgemeld: 162; 166
Uitslag Rubriek 25 Merries ouder dan 12 jaar
1E GEPLAATST
171 EMMELIE V. STAPPENSHOFF KR
VERVOLGENS
173 MOSS SIDE MERRY GIRL
Oordeel jury:
Afgemeld: 170; 172
BESTE VOORBRENGER Deze prijs wordt gesponsord door:
Stal de Blue Stable, Comb. De Blaauw Geerdink
Stefan Toonen en Bart van Rens
Uitslag Rubriek 26 Rubriek gesponsord door E. Termeer, Nieuwaal
Beste bonte mini
64 TJERELLE UIT DEN HOUT
Uitslag Rubriek 27
Rubriek gesponsord door:Stal "uit de Woest", C.M. Meeuwesen Chaam
KAMPIOEN DRIE JAAR EN OUDER
135 NADONNA V.'T WIEL
RESERVE KAMPIOEN DRIE JAAR EN OUDER
155 MOSCHINO V. NUWELANT
Uitslag Rubriek 28 Rubriek gesponsord door:
Comb. Van Geenen Gubbels Appeltern- Altforst
DAGKAMPIOEN: 87 SILENCE V. DENNEHOVE

18 juli persbericht dag van mens en dier.
Dag van Mens en Dier, zaterdag 31 juli 2004, Hollandse Biesbosch te Dordrecht, van 9.00 uur tot 16.30 uur.
De Hollandse Biesbosch is te bereiken via een afslag van de N3 ( randweg Dordrecht ) tussen de A15 en A16. Onder aan de afslag rechtsaf en daarna steeds de weg vervolgen.
Entree: 5 euro per persoon, kinderen tot 12 jaar gratis.

Keuringen vanaf 9.00 uur:
Fjordenpaarden
Trekpaarden
Haflingers
Shetlandponies

Bijterreinen vanaf 9.00 uur:
· Stichting hulphond
· Konijnen en kippententoonstelling, DPKV
· Reddingshondenbrigade
· Diverse demonstraties schapen drijven met border collies
· Kinderactiviteiten
· Dressuurring Shetlandponies, talentencompetitie
· Orkest, jazz-combo
· Roofvogelshows, Valkenier
· Stand Singlefootpaarden
· Stand Shetlandponies
· Stand Appaloosastamboek
· Berner sennenhonden voor de hondenkar
· Rondritten koets met Friesche paarden over het terrein

Hoofdterrein: Showprogramma
10.45 uur Opening Showprogramma.
10.50 uur Voorronde enkelspan Shetlandponies (1e groep)
11.05 uur Hackney's voor de concourswagen, limiet klasse
11.20 uur Dog Frisbee Show
11.30 uur Voorronde enkelspan Shetlandponies (2e groep)
11.40 uur Hackney's voor de concourswagen, open klasse
11.50 uur Schapen drijven met border collies, Eric Verstappen
12.05 uur Reddingshondenbrigade
12.20 uur Show met New Forest ponies verzorgd door Stal Sintels
12.35 uur Finale enkelspan Shetlandponies, open kampioenschap Zuid-Holland
12.45 uur Hackney's voor de concourswagen, damesnummer
12.55 uur Show vierspannen Aart v.d. Kamp en Freddy Knobben, 1e deel
13.10 uur Show Arabische danseressen
13.20 uur Roofvogelshow, Valkenier Bruil
13.35 uur Show met Shire paarden verzorgd door Robin Hood Stables
13.50 uur Demonstratie Romeinse strijdwagens onder leiding van Arie Bijker
14.05 uur Hackneys voor de concourswagen, tweespannen
14.15uur Race vierspannen Aart v.d. Kamp en Freddy Knobben, 2e deel
14.25 uur Show verzorgd door het Appaloosa stamboek
14.40 uur Spectaculair stunteam, wild-west show, Future Guys
14.55 uur Friesche paarden voor de concourswagen, enkelspan open klasse
15.05 uur Show verzorgd door het Fjorden paarden stamboek
15.20 uur Federatie Paardrijden Gehandicapten: Men-demonstratie
15.30 uur Pas de deux, dressuurdemonstratie
15.40 uur Finale bestgaand rijpaard Haflingers
15.50 uur Denderende show Trekpaarden: Driespannen en Romeinse strijdwagens
16.10 uur Show Single Footers
16.20 uur Afsluitende show schapendrijven met border collies Eric Verstappen.
16.30 uur Einde van de 57e dag van Mens en Dier.

11 juli uitslagen bontenkeuring10 juni 2004
zie ook:
http://home.hetnet.nl/~nationalebontenkeuring/index.html

Rubriek 1: Hengstveulens geb. t/m 01-05
1. Vorst van het Mallewegje (v.Kojak van het Mallewegje), eig. Comb. Van Dongen-Dirven, Drimmelen. Veulenkampioen.

Rubriek 2: Hengstveulens geb. vanaf 10-05
1. Victor van de Kleibergsestraat (v.Danny van het Stalletje), eig. E.J. Kolff, Eethen.

Rubriek 3: Mini-hengstveulens geb. t/m 27-04
1. Vuurprins van 't Gussinklo (v.Otto van Vaders Erve), eig. H. Rootveld, Winterswijk. Mini-veulenkampioen.

Rubriek 4: Mini-hengstveulens geb. 30-04 t/m 04-05
1. Valdo Vacare (v.Menthe van het Keijzertje), eig. G.J. Ruis, Lithoyen. Reserve mini-veulenkampioen.

Rubriek 5: Mini-hengstveulens geb. vanaf 06-05
1. Vulcan van de Kuene (v.Nicolas van de Vaarhorst), eig. A. Schuurman, Heelweg.

Rubriek 6: Merrieveulens geb. t/m 16-05
1. Vicky van het Mallewegje (v.Kojak van het Mallewegje), eig. Comb. Van Dongen-Dirven, Drimmelen.

Rubriek 7: Merrieveulens geb. vanaf 17-05
1. Verona van Waardenburg (v.Joytoy van Stal Berknes), eig. L.G. Boet, Waardenburg. Reserve veulenkampioen.

Rubriek 8: Mini-merrieveulens geb. t/m 02-05
1. Vera van de Ponydijk (v.Olivier van Stal de Lagevoort), eig. A. Blonk, Nieuwveen.

Rubriek 9: Mini-merrieveulens geb. vanaf 02-05
1. Victoria van de Westerbroek (v.Mullacott Adventurer), eig. J. Bergevoet, Varsseveld.

Rubriek 10a: Kleinste enters
1. Tsarina van Stal Maruschka (v.Chris van de Provincialeweg), eig. Mw. A. van Raak-van Dusseldorp, Bavel.

Rubriek 10b: Middelste enters
1. Thalita van Stal de Toekomst (v.Jannique van Stal Maruschka), eig. R. van Raak, Bavel.

Rubriek 10c: Grotere enters
1. Tanneke van de Zandkamp (v.Kovin van Malang), eig. G. Groeneveld, Elst.

Rubriek 11: Mini-enters geb. t/m 01-05
1. Tiandra van 't Gussinklo (v.Otto van Vaders Erve), eig. H. Rootveld, Winterswijk.

Rubriek 12: Mini-enters geb. 04-05 t/m 14-05
1. Twinkle Star van Waardenburg (v.Kristof van de Bolster), eig. L.G. Boet, Waardenburg.

Rubriek 13: Mini-enters geb. 21-05 t/m 10-06
1. Tanja van Stal Heyro (v.Oscar van 't Roerdal), eig. W. van der Heyden, Oss. Mini-jeugdkampioen.

Rubriek 14: Mini-enters geb. vanaf 20-06
1. Tarantella van 't Gussinklo (v.Otto van Vaders Erve), eig. H. Rootveld, Winterswijk.

Rubriek 15a: Kleinste twenters
1. Sunshine van Stal van Aschberg (v.Kotonofico van Stal Brammelo), eig. A.C. van Asch, IJzendoorn. Jeugdkampioen.

Rubriek 15b: Grootste twenters
1. Sipke van de Sleutelhof (v.Henri van Hoeve Eelwerd), eig. F.A.J. van Kuyk, Reusel. Reserve jeugdkampioen.

Rubriek 16: Mini-twenters geb. t/m 05-05
1. Simone van de Bredeweg (v.Kodna van Vaders Erve), eig. A.A. Willems, Bergharen. Reserve mini-jeugdkampioen.

Rubriek 17: Mini-twenters geb. vanaf 08-05
1. Sophie van de Zandkamp (v.Moran Mac Allister van Stal Waalzicht), eig. G. Groeneveld, Elst.

Rubriek 18: 3-jarigen mini maat
1. Rinske van de Gathe (v.Jasper van 't Heidepark), eig. Mw. R.M. Haverkamp-Groen, Epe. Kampioen minimaat, algemeen kampioen.

Rubriek 19: 4- en 5-jarigen mini maat
1. Blazefield Nita (v.Frederick the Great), eig. M.T.G. Broens, Overasselt.

Rubriek 20: 5- en 6-jarigen mini maat
1. Nathalie Mon Petit de la Ferme (v.Bright van Uilenbroek), eig. H. Rootveld, Winterswijk.

Rubriek 21: 6-jarigen en ouderen mini maat
1. Silvia van Wamel Kroon-Preferent (v.Coen van Neer), eig. W. van der Heyden, Oss.

Rubriek 22: 3-jarigen kleine maat
1. Remi van de Zandkamp (v.Kovin van Malang), eig. Mw. W.J. de Wit-Groeneveld, Bemmel.

Rubriek 23: 4-jarigen kleine maat
1. Paola van Driel (v.Florio van de Beatrixlaan), eig. J.M.I. Rink, Culemborg. Kampioen kleine maat.

Rubriek 24: 4-jarigen en ouderen kleine maat
1. Pebbles van de Saffraan (v.Zenith van Stal Noord-Zuid), eig. J. Wolfkamp, Broekland.

Rubriek 25: Oud-kampioenen (zijn niet geplaatst)
1. Lady van Stal van Aschberg Kroon (v.Excellent van den Uitweg), eig. A.C. van Asch, IJzendoorn.
2. Leonora van de Prinsenbankhoeve (v.Luitenant van de Spoorlaan), eig. G. Groeneveld, Elst. Erekampioen.
3. Chantal van de Sleutel Kroon Elite Preferent (v.Leopold van de Strengstraat), eig. F.A.J. van Kuyk, Reusel.

Rubriek 26: 3-jarigen en ouderen midden maat
1. Richelle van de Zandkamp (v.Kovin van Malang), eig. G. Groeneveld, Elst. Kampioen midden maat.

Rubriek 27: 3-jarigen en ouderen grote maat
1. Paulien van de Kleibergsestraat (v.Danny van het Stalletje), eig. E.J. Kolff, Eethen. Kampioen grote maat.

Rubriek 29: enkelspannen
1. Chantal van de Sleutel Kroon-Elite-Preferent (v.Leopold van de Strengstraat), rijder: F.A.J. van Kuyk, Reusel.
2. Papaver van het Stadsland (v.Fellow van de Klaverhoek), rijdster: Mw. M. IJmker, Haaften.
3. Hanuschka van de Meysberg Kroon (v.Chris van de Provincialeweg), rijdster: Mw. M. Mehagnoul-van Kuyk, Ravels.
4. Nicolientje van de Vissershof (v.Luitenant van de Spoorlaan), rijder: L. Vissers, Horssen.
5. Sonja van Heesselt Kroon Ibop-B (v.Maurits van de Oude Toren), rijder: L. IJmker, Haaften.
6. Frieda van de Sleutelhof Kroon-Elite (v.Leopold van de Strengstraat), rijder: R. van Raak, Bavel.
7. Linde van 't Berckepad (v.Koert van Stal Olyhof), rijder: G. van den Brink, Dordrecht.

Zie ook http://home.hetnet.nl/~nationalebontenkeuring/index.html

30 juni persbericht bontenkeuring
NATIONALE BONTENKEURING GROTE DEELNAME

Op zaterdag 10 juli vanaf 9 uur vindt de 14e editie van de Nationale Keuring voor Bonte Shetland pony's plaats. In totaal zullen zo'n 200 pony's de strijd om de nationale titels aanbinden. In 1989 waren de traditionele bonte Shetlanders bijna van het toneel verdwenen en werd dit evenement in het leven geroepen. Inmiddels kunnen de bonten zich verheugen in een grote populariteit en zich meten met de beste éénkleurigen. Zo werden de afgelopen jaren diverse bonte hengsten nationaal maatkampioen.

In de ochtenduren zijn de keuringen aan de hand, waarbij in diverse klassen en leeftijdsgroepen wordt gekeurd. In de middag volgen ondermeer een spectaculaire parade van goedgekeurde bonte hengsten, een rubriek enkelspannen (Nationale Competitie en de nationale kampioenskeuringen om het kampioenschap van Nederland bij de bonte Shetlanders. Ook zijn er speciale prijzen voor de "fraaist getekende" pony en de beste jeugdige monsterknecht/helper.

De aanvang is 9 uur en de toegang gratis. Een ideale begindag van uw vakantie met de kinderen. Het evenement vindt plaats bij De Rijhal in Bergharen .
Voor meer informatie:

Andrea van Raak-van Dusseldorp, secretaris
Tel.0161-432918 / 06-23347123
E-mail: andrea71@wanadoo.nlandrea71@wanadoo.nlandrea71@wanadoo.nl
http://home.hetnet.nl/~nationalebontenkeuring/index.html

30 juni uitslagen premiekeuring Vrouwenpolder ( zie ook uitslagen premiekeuringen op de hoofdsite)
Veulenkampioen Urahja Heep van de Axelse Buitenweg (v. Hiroki vd Buske) J.C. de Buck, Axel
Reserve Vicky van het Groenland (v.Mike van het Groenland) H.M. Hennekens-van Nes, Tholen

Op kop met premie:
Veerle van Stal de Oude Haven (v.O-né van de Heuvelshof) J.B.J. Jacobse, Hengstdijk
Verano van de Axelse Buitenweg (v.Perfect of Sportview) J.C. de Buck, Axel

Jeugdkampioen Silver Shadow of Sportview (v.Nat. Champ Son of the Blue Stable) H.M. Hennekens-van Nes, Tholen
Reserve Tatjana van Schuttershof (v.Gold Star van de Beatrixlaan) R. Pelgrom, Koudekerke

Op kop met premie:
Tea Rose van de Abeele (v.Helmut van de Brouwerij) J.P. Maarsman, Oost Souburg
Silvanna van der Steeg (v. Nikolay Suprise van Stal Bleuming) Chantal Vermerris, 's Heer Arendskerke

Dagkampioen Briar Romany Caramel (v.Toyhorse Lord Dennis) H.M. Hennekens-van Nes, Tholen
Reserve Rebecca van de Westerbrink (v.Expensive van Bromishet) R. Pelgrom, Koudekerke

Resterende 1e premie voor:
Jacinta van Geldersoord (v.Rosson of Transy) M. Kassander-Burgemeester, Middelburg

Erekampioen Ondine van het Groenland (v.D.D. van de Beemster) H.M. Hennekens-van Nes, Tholen

22 juni PONY'S GEVONDEN
op 27 mei j.l. meldden we dat 2 van onze beste ponys waren gestolen,genaamd Lea van de Wijnbeek en Romani van de Berg.
Dit voorval heeft U gepubliceerd op uw site.
Hierbij kunnen wij U mededelen, dat deze publicatie , direct heeft geleid tot opsporing van onze twee ponys, Lea en Romani.
Gebeurtenis op 20 juni j.l.:
Een oplettende shetlandpony liefhebber, uit het zuiden van ons land, zag op een bepaald adres, 2 zwarte ponys staan, op een voor hem ongewone plek. Een van de ponys was bovendien uit de wei gebroken. Hij herinnerde zich de diefstal publicatie, d.d. 27 mei, op uw site. Met het lip tatoeagenummer, vermeld in uw site, ging hij vervolgens terug om de monden van de ponys te inspecteren, en jawel hoor, dit waren onze beide ponys.
Uit oogpunt van veiligheid wil ik geen verdere mededelingen doen over de toedracht van dit voorval, maar het allerbelangrijkste:
Beide ponys lopen nu weer gewoon in ons eigen weiland.
Wij zijn U ontzettend dankbaar dat uw publicatie een dergelijk voor ons positief resultaat heeft gehad.
U zult begrijpen, dat de afgelopen periode voor ons erg emotioneel is geweest.
Nogmaals bedankt.
Met vriendelijke groet
Ton Winkelmolen. Roggel (Limburg)

8 juni Shetlandpony mendag
Zaterdag 14 augustus 2004 zal voor de zesde maal de inmiddels landelijk bekende shetlandmendag plaats vinden.Deelname is alleen mogelijk met en aanspanning getrokken door Shetlandpony's.
De Shetlandmendag bestaat uit :
Dressuur-Vaardigheid (beginners)
Samengestelde menwedstrijd
Speel uw spel wedstrijd
Ringsteekwedstrijd.
Plaats: Hezeweg te Voorst (gem. Voorst)
info. rgh.Hazelaar@planet.nl Fax 0575-502658

27 mei MELDING VAN DIEFSTAL PONY'S
Gestolen uit weiland, te Roggel, Limburg:

onze twee beste, 1e premie zwarte shetlandponys:
1. Lea van de Wijnbeek, zwart, 100 cm.
Geboren 1997.
Tatoeage-nummer in beneden-lip: 0216
Chipnummer 528.210.000.460.872.
2. Romani van de Berg, zwart, 98cm.
Geboren 2001.
Tatoeage-nummer in beneden-lip: 5784
Chipnummer 528.009.010.135.784.

Indien U hierover informatie kunt geven, wilt U dan bellen met:
Ton Winkelmolen.
Nijken 7,
6088 BX Roggel (Limburg)
Tel. 0475493915

17 mei HENGSTEN MUTATIES
Hengstenhouderij Kramp uit Heteren heeft de 1ste premie kampioen vos hengst KRISTOF VAN DE BOLSTER (92cm) verkocht naar buitenland.

9 mei AANVULLING UITSLAG HEERLE
Mini-veulenkampioen: Ultra Dawn v st Sint Anneke (v. Leandro v st Brammelo), eig. B. de Jong, Molenschot.
Veulenkampioen: Viktor vd Eendenest (v. Hubo v Poelzicht), eig. M. Smits-Leenaarts, Waspik.

7 mei INO MEIJER ONDERSCHEIDEN
EMMELOORD- Ino Meijer uit Ens is door Hare Majesteit Koningin Beatrix benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Op de onlangs gehouden rijpaardenveiling in Dronten kondigde Ino Meijer aan dat dit zijn laatste jaar is als veilingmeester. Op vrijwel elke veiling waar hij de hamer hanteerde, neemt hij op passende wijze afscheid. Na 25 jaar veilingmeester in Dronten, besloot de organisatie Meijer in het zonnetje te zetten.

HOOFDPRIJZEN VOOR SHAKIRA EN MARIAN V.H.STALLETJE
HEERLE-Tijdens koninginnedag werd traditiegetrouw een Shetlandpony-keuring gehouden.
Jury-leden aldaar waren Libertus Alderkamp en Gert-Jan Jasperse.
Jeugdkampioen werd Sakira v.h.Stalletje
Mini-Kampioen werd Rising Light v.St.Haarsteeg
Grotere maten-Kampioen werd Marian v.h.Stalletje, deze merrie werd ook algemeen kampioen
Fraaist getoiletteerde werd Sylke v.d.Berkenhoeve

HENGSTEN MUTATIES
De bruine 3de premie minihengst HENDRIK V.VALKENBLIK van de heer B.v.Leysen is verkocht aan de heren A.& M. Schreuders te Klarenbeek die deze hengst weer verhuren aan de heer G.J.Snel te Heino

FELIX V.H.KAMPJE, de middenmaats vos in 2002 def.goedgekeurde 1ste premiehengst van St.Weytendael is verhuurd aan de heer J.Nijenhuis te Wierden.

HARLANDO V.WEGDAM, de minimaats vos in 2002 def.goedgekeurde 1ste premiehengst van de heer H.Noeverman te Den Ham is verhuurd aan de heer J.Schepers te Zweelo.

HAVEY V.BUNSWAARD, de grote maats zwarte 1ste premiehengst van de heer P.de Wit te Onnen is verkocht aan de heer H.J.Horenga te Briltil.

HERMAN V.D.HALVE MAAN, de grote maats vos stamboekhengst van de heet D.N.Tap te Rhenen is verkocht aan de heer R.G.Mulder te Meeden.

JELGER V.DEKEMA, de kleinemaats vos met een 2de premiehengst van mevrouw Groeneveld-Woldman te Zevenhuizen is verhuurdaan de heer A.J.Dijkstra te Laren.

JOCK V.FLIEREN, de middenmaats zwarte in 2001 voor 4 jaar goedgekeurde 1ste premiehengst van de heer J.A.F.Suythof te Rekken is verhuurd aan de heer M.C.Bloem te Bergharen.

EDWARD V.D.RHEEHOF, de minimaats vos in 1999 def.goedgekeurde 1ste premiehengst van de heren A.& M. Schreuders uit Klarenbeek is niet meer beschikbaar voor de dekdienst.

JUWEEL V.ZEVENHUIZEN, de minimaats vos 3de premiehengst van de heer L.Alkema te Rhee is verkocht aan de heer A.J.M.v.d.Riet te Oud Gastel.

GIJSJE V.H.HOOFDBUSKE, de minimaats vos in 2002 def.goedgekeurde 1ste premiehengst van de heer H.Noeverman uit Den Ham is verhuurd aan de heer J.Waaksma te Ternaard.

HIGH CLASS V.D.BEEMSTER, de minimaats vos met een 1ste premie van mevrouw H.v.d.Kooy-de Jong te Tollebeek is verhuurd aan de heer J.G.H.Schuyt te Hem, die zijn minimaats bruine 2de premie in 2002 voor 4 jaar goedgekeurdehengst JOSH O'HARA V.STAL BRAMMELO verhuurde aan mevrouw H.v.d.Kooy-de Jong uit Tollebeek.

LITTLE DYNAMIC V.D.BUXUSHOF, de minimaats vos in 2002 voor 4jaar goedgekeurde 2de premiehengst van de Comb. de Blaauw/Geerdink te Hoge Hexel is verhuurd aan mevrouw H.v.d.Kooy-de Jong uit Tollebeek.

MAIKEL V.STAL EVENBELT, dekleine maats vos stamboekhengst met dekbeperking van de heer Buis te Raalte is verhhurd aan de heer A.Teune te Sint Jansklooster.

MON AMI V.D.STOOMMOLEN, de grote maats zwarte 2de premiehengst van de heer Th.J.v.d.Brenk te Echteld is verkocht aan de heer R.Kompagne te Nuis.

NELSON V.D.HEUVELSHOF, de middenmaats zwarte in 2004 voor 4 jaar goedgekeurde 1ste premiehengst van Stal Heuvelshof/Bloem te Deest is verhuurd aan de heer I.Bos te Weteringsburg.

NEVER MIND V.D.GANZEBOSHOEVE, de kleinemaats zwarte 2de premiehengst van de heer J.A.M.Deckers te Ammerzoden is verhuurd aan de heer J.G.v.d.Bovenkamp te Maasbommel.

PARLINGTON GUCCI, de minimaats zwarte def.goedgekeurde 3de premiehengst van K.v.Pijkeren te IJsselmuiden is verhuurd aan de heer A.Jansen te Darp.

PAUL V.DE HEUL, de middenmaats zwarte premiehengst 2003 van de heer J.Liezenga te Oenkerk is verkocht aan de heer M.Schreurs te Buggenum.

SUPRISE V.DORPZICHTde grotemaats zwarte in 1996 def.goedgekeurde 1ste premiehengst van de heer J.G.W.Kuipers te Losser is verhuurd aan de heer M.Bogers jr. te Alem.

7 mei Uitslagen IBOP proef Liessel, zaterdag 1 mei 04
Rijproef onder het Zadel:
Okkie van de Bikkeldam S 815406
Eig. Hengstenhouderij Kramp, Heteren.
Rijdster : Gaby Strijbosch. (Uitslag: 88 punten, IBOP-A certificaat)

Rijproef aangespannen Pony:
Polko van Beemden's Courage V 817183/028052500 DE
Eig. M. M. Wassercordt, Maren Kessel.
Rijdster : M.M. Wassercordt, Maren Kessel.(Uitslag: 83 punten, IBOP-B certificaat)

Nikos van Dubbroek V 813006/028406998 DE
Eig. Stal Dubbroek, H.Lichteveld, Maasbree.
Rijder: F. v. Kuijk, Reusel. (Uitslag: 94 punten, IBOP-A certificaat)

Pieter van de Zandkamp S 818262
Eig. Gebr. v. Kuyk, Reusel.
Rijder : G. v. Kuyk, Reusel.(Uitslag: 77 punten, IBOP-B certificaat)

Kane of Brygarth S 818570
Eig. Stal Weytendael, Bruchem.
Rijder : F. v. Kuyk, Reusel. (Uitslag: 90 punten, IBOP-AA certificaat)

Mendie van Stal Wolfsplein S 123023
Eig. L. Wolters, Liessel.
Rijder : L. Wolters, Liessel.(Uitslag: 89 punten, IBOP-A certificaat)

Melonie van de Sleutelhof S 123357
Eig. A. Mehagnoul, Bladel.
Rijder : F.A.J. v. Kuijk, Reusel.(Uitslag: 88 punten, IBOP-A certificaat)

Hanuschka van de Meysberg S 109892
Eig. A. Mehagnoul, Bladel.
Rijder: F.A.J. v. Kuijk, Reusel. (Uitslag: 77 punten, IBOP-B certificaat)

7 mei algemeen.
Door een fout bij de internetprovider zijn wij een paar dagen uit de lucht geweest. Inmiddels zijn de problemen opgelost en zij we weer als vanouds bereikbaar.

2 mei bericht uit Zweden
JoyToy v st Berknes and Robijn v st Polderzicht was fully licensed in sweden the 24 of april. They both recived 40 points. JoyToy made a very good drivingtest with good points. Robijn has to do his test next year.

2 mei Nieuw boekje van Ruud van Raak
Het boekje "de shetlandpony" is te verkrijgen voor € 6,40. Als u het boekje per post wilt ontvangen, dan kunt u € 8,00 (incl. verzendkosten) het boekje verkrijgen. U kunt dan dit bedrag overmaken op bankrekeningnummer 46.91.99.113 t.n.v. Fam. van Raak te Bavel onder vermelding van boekje en uw volledige adresgegevens. U krijgt het boekje dan direct toe gestuurd. Wij hopen binnenkort van de drukker u een pdf-bestand te kunnen aanbieden waarin u meer inzicht krijgt over de inhoud van het boekje. De kaft van het boekje is te bekijken op onze site (http://members.lycos.nl/hhmaruschka) , via "laatste nieuws".
Voor meer info kunt u mailen: andrea71@wanadoo.nl

25 april algemene ledenvergadering.
Op de algemene ledenvergadering gisteren in Varsseveld is het voorgestelde nieuwe fokplan wederom terug genomen door het bestuur. Vanuit de vergadering kwam teveel weerstand en leek het op dat moment niet verstandig om het door te zetten en in stemming te brengen. Met name de invoering van het extra boek veroorzaakte veel reactie's. Hierdoor zijn de andere voorgestelde wijzigingen nauwelijks aan bod gekomen. Het plan zal nu eerst nog door officiele instantie's worden getoetst.

Besloten is wel dat het inschrijftarief voor een hengstveulen € 20,- wordt en dat van een merrieveulen € 30,-.

19 april brief nsps m.b.t. algemene ledenvergadering
Aan de leden van het
Nederlands Shetland Pony Stamboek

Door miscommunicatie over de reserveringen binnen Hotel “De Vereniging” in Elst blijkt het noodzakelijk te zijn om te zien naar een ander locatie voor de op 24 april a.s. te houden Algemene Ledenvergadering van het NSPS.

In plaats van in Elst is de Algemene Ledenvergadering nu gepland in: Vergader- en Partycentrum “De Radstake” in Varsseveld.

De routebeschrijving treft u bijgaand aan. KLIK HIER

We hopen dat de gewijzigde vergaderplaats voor u geen belemmering zal zijn deel te nemen aan de Algemene Ledenvergadering van onze vereniging. De aanvangstijd en de agenda, zoals die zijn gepubliceerd in het maartnummer van “De Shetland Pony”, blijven ongewijzigd.

Graag hopen wij u te ontmoeten in Varsseveld op 24 april.

Met vriendelijke groet,

R. Mantingh, voorzitter

18 april keuringsnieuws
Op de keuring voor jaarlingen en tweejarigen van de fokverenigingen "IJsselstreek" en "Twente" werd het zwarte enter Tessa van de Biezenakker van J.G. Weijers, Ulft algemeen kampioen. Tessa is een dochter van Newton van Dorpzicht uit Kate van Bunswaard (v. Edmund van de Brouwerij).

Zij versloeg uiteindelijk de kampioen bij de twenters: de zwarte Session Rose van Stepelo van R. Molenkamp, Neede. Session Rose is een dochter van Libero W. van de Hertraksestraat uit Omni Rose van Stepelo (v. Tyfoon van de Kozakkenhoeve).

17 april algemeen nieuws
De algemene ledenvergadering van het NSPS zal op 24 april 2004 om 10.30 plaats vinden in zaal Radstake te Varsseveld. Dit in tegenstelling tot eerdere publicaties. De leden van het NSPS worden hierover per brief op de hoogte gebracht. Naast de reguliere agenda punten komen de hengstenkeuringslocatie en de aanpassingen in het stamboek en keuringsreglement aan de orde.

10 april algemeen nieuws
KING VAN 'T MOREHOF
De Shetland-ponyhengst King van 't Morehof van Jaap Brouwer is genomineerd voor het Guiness Book of Records. Uit de eerste zestien nakomelingen van de 81cm metende vos komen namelijk vier kampioenen voort. In 2000 was de miniveulenkampioen een product van King. net als twee jaar later in Hoornaar en Haarsteeg. In 2001 bezette een nakomeling van King de kopplaats bij de miniveulens in Meerkerk. Een dochter van King nam in 2003 de eerste en tweede plek bij de twentersin Meerkerk in. Ook was de jeugdtitel in de minimaat voor een nazaat van King. Een 70cm metende merrie van King bezette de kopplaats met een tweede premie in Meerkerk

10 april hengsten mutaties
De tweede premie minivos PACIFIC VAN BROMISHET van Thijs Broens uit Overasselt is verhuurd aan G. van Cruijsen te Venhorst en word stalgenoot van de zwartbonte minihengst KERSWELL CLANSMAN die wordt gehuurd van Herman Noeverman uit Den Ham.

De voor vier jaar goedgekeurde en met een tweede premie bekroonde grotemaats zwarte KENNETH VAN HET HOF van Hans Hendrix uit Lierop is verhuurd aan Stal Den Uitweg te Bruchem.

6 april hengsten mutaties
Reyert van de Shetlandhoeve (v. Libero W van de Hertraksestraat), de grote maats zwarte gefokt van Gebr. Nijhof uit Haaksbergen is verkocht aan J. Rouhof uit Noordijk.

5 april algemeen nieuws
KEURING EEN- EN TWEEJARIGE SHETLAND-PONY'S EIBERGEN: Op zaterdag 17 april houden de Shetland-ponyfokverenigingen Twente en de IJsselstreek een enter- en twenterkeuring. De dag wordt gehouden bij manege Nijhuis.
De dag wordt verder ingevuld met een show van hengsten die in die fokgebieden ter dekking staan, waaronder diverse tophengsten.

24 maart promotiedag shetlandponys;
Op 3 april is er een grote Promotiedag van de Shetland Pony's uit de Prov. Groningen, Friesland en Drente.
Er zijn deze dag 5 aangespannen rubrieken, waar als rode draad de hengstenshow door loopt.
Verder is er een spetterende opening van dit evenement.
We nodigen u allen uit dit evenement te bezoeken
De entree is gratis.
Het organisatiecommissie

24 maart hengsten mutaties;
Hengstenhouderij Kramp uit Heteren verhuurde voor dit seizoen de kleine maat hengst FELLOW VAN DE KLAVERHOEK aan van de Ploeg uit Nierzijl.

22 maart diverse berichten;
Op 18 maart 2004 is de in de shetlandpony-wereld zeer bekende Frans Martens op 78 jarige leeftijd overleden. We herinneren hem als een bijzonder betrokken mens bij alles wat met de shetlandpony te maken had.

22 maart algemeen nieuws
Op 10 maart is in het Engelse Reading een zeer goed geslaagde veiling van shetlandpony's gehouden. De prijzen waren gemiddeld 92,- pond hoger dan het jaar ervoor. De hoogste prijs werd betaald voor de zwartbonte minihengst Longfield Domino van David Hodge. De prijs was 4000 guineas wat neer komt op ongeveer 6400 euro.

14 maart algemeen nieuws
Nieuw onderkomen Shetlandhengsten-keuring.
Dit gebeuren werd sinds jaar en dag gehouden in de Brabanthallen in Den Bosch. Omdat er een grote verbouwing gaat plaats vinden en het eigenlijk te kostbaar gaat worden heeft het N.S.P.S. nu voor de lokatie Manege Bartels te Marienheem gekozen.

14 maart hengstenshow
Op maandag 12 april 2e paasdag hebben we onze opendag weer. Het begint om 11.00 uur tot 17.00 uur er zijn shetlandhengsten, appaloosa"s hengsten ,fallabellahengst aanwezig
Dekstation A&M Schreuders
Klarenbeek

12 maart hengsten mutaties;
De grote maats zwarte hengst O'BRAIN VAN HET MELKVONDER van L.Rijntjes uit Varselder/Veldhuizen is voor dit seizoen verhuurd aan R.Kruitwagen uit Babberich.

Eigenaar P.J.Bos uit Ewijk verkocht de vosbonte, definitief goedgekeurde TIMO VAN DE WETERING aan hengstenhouderij Weytendael te Bruchem.

5 maart hengsten mutaties;
De kleinemaats definitief goedgekeurde zwarte eerste premiehengst BRAM VAN DE GATHE (Narco v.d.Uitweg) is verhuurd aan S. en M. Kruitbosch uit Welsum, en deze combinatie verhuurd de kleinemaats zwartbonte PINTO VAN DE OLDE MATEN (Parlington Gucci) aan Colin Zaalberg uit Wesepe.

5 maart hengsten algemeen;
De 18 jarige middenmaats voshengst en met een eerste premie bekroonde ATLEET VAN DE ZANDKAMP (Nick v.d.Ruif) is preferent verklaard, de fokker van Atleet is de heer G.Groeneveld uit Elst(Gld)

1 maart hengsten mutaties
De 80cm metende creamdun-bonte minihengst DARWIN HUGO (South Sands Golden George) van F.T.Voskuil uit Texel is verhuurd aan A.J.Burggraaf te Sprundel.

20 februari hengsten mutaties;
Stal Weytendael uit Bruchem heeft de kleine maats schimmelbonte hengst NESKO VAN DE DWARSWEG(Jay v.Vogelvreugd) gekocht van Konijn uit Graft

19 februari hengsten mutaties
Stal de Zwaluwhof uit Huissen huurde de zwarte kleinemaats PICASSO VAN STAL ANKEVEEN (90cm)Hairos v.St.Fortuna) van fokker/eigenaar J.Bausch uit Ankeveen.

18 februari hengsten mutaties
De goedfokkende 2e premiehengst Niels van de Poelwijklaan (v. Florio van de Beatrixlaan) van Andrea van Raak-van Dusseldorp uit Bavel is voor 2004 verhuurd aan Hoeve Wijchelsheim van de Fam. Spithoff in het Groningse Schildwolde.
Hengstenhouderij Maruschka huurt nu voor komend seizoen de extra gefokte kleinemaats vos Kroonster van de Gathe (v.Fabian van Stal Brammelo) van Fred van Summeren uit Mill.

15 februari hengsten mutaties
De grote maats zwarte eerste premie hengst HARVEY V BUNSWAARD van Dhr. P de Wit is aangekocht door Fam. Horenga te Briltil.

Stal Weijtendael kocht de grote maats definitief goedgekeurde schimmel STATUROS VAN BOEICOP van A.M. Wilbrink uit Klarenbeek, en St. Weijtendael verhuurde zijn bruine minihengst IVO VAN DE LINDENHOF aan Stal Volmoed uit Alverna.

14 februari hengsten mutaties;
De eerste premie kleinemaats bruinbonte LARSTO V.D.BERKENHOEVE (Gold Star v.d.Beatrixlaan) van F.Geven uit Haarsteeg is verhuurd aan A.J.Steijvers uit Budel. Deze hengst is inmiddels verkocht aan H.Noeverman uit Den Ham, maar de huur gaat even goed door voor dit seizoen.

12 februari hengsten mutaties;
De op de afgelopen hengstenkeuring aangeboden zwartbonte kleinemaats GARDIE QUEST,en de 33.5inch grote vosbonte LISCOMBEPARK TEDDY BOY zijn verkocht door de heer W.Bouwman uit Doornenburg. Ze gaan terug naar hun geboorteland Engeland.

12 februari algemeen nieuws;
Nationale Bontenkeuring
Het comité van de Nationale Bontenkeuring is uitgebreid tot een enthousiast comité van 9 personen. Deze bestaat uit: Henk Rootveld, Winterswijk (voorzitter), Andrea van Raak-van Dusseldorp, Bavel (secretaris), Karin ten Dam-Molenkamp (penningmeester), Joélle van Asch uit IJzendoorn, Frank Coolen uit Oss, Astrid Dibbits uit Horssen, Frans Geven uit Haarsteeg, Paul Lankveld uit St. Odiliënberg en Appie Sander uit Vlagtwedde. Zaterdag 10 juli 2004 zal de 14e editie plaatsvinden van de Nationale Bontenkeuring in de Rijhal te Bergharen. Voor meer informatie kunt u zich wenden tot de secretaris: Mw. A. van Raak-van Dusseldorp, Lage Aard 2a, 4854 NM Bavel. Tel. 0161-432918 of 06-23347123, e-mail: andrea71@wanadoo.nl of bezoek de website: http://home.hetnet.nl/~nationalebontenkeuring/index.html

8 februari hengsten mutaties;
Never Mind van de Ganzeboshoeve van de heer Jan Deckers uit Ammerzoden is verhuurt aan Hans van de Bovenkamp, Stal de Noord, Maasbommel.

7 februari hengsten mutaties;
Hengstenhouderij Nijend in Anderen heeft de eerste premie vos middenmaats hengst BRAIN VAN DE KOSTERWEIDE (93cm) gekocht van Fam.Slofstra uit Beilen,en de eerste premie grotemaats zwarte DION VAN DE BUITENWEG gehuurd van stal Weytendael te Bruchem. Ze worden stalgenoot van de moorkopschimmel ZEFERINO VAN HET KLEINE NES (82CM) en van de vosbonte LENSE VAN DE MEERHEUVEL (86cm).

Dekstation ''de Kleine Houtweg'' uit Heemskerk kocht de zwarte minihengst HAPPY OF THE BLUE STABLE van J.A.M.Deckers te Ammerzoden.

1 februari Hengsten mutaties
Habrey Star van de Smelenhof van J v d Griend, Strijen is verhuurt aan Comb. Schellingwoud-Bakhuizen te Montfoort.

1 februari rectificatie
Nobel van t'Hoogveld van Hengstenhouderij kramp is verhuurt aan J v d Griend Strijen. en niet aan J v Kampen.

Hengstenshow te Bergharen op 10 april 2004
In voorgaande jaren organiseerde de Jongerencommissie van het N.S.P.S. een landelijke show voor hengsten goedgekeurd bij het N.S.P.S. te Bergharen. Helaas is deze commissie inmiddels opgeheven en daarmee dreigt ook het doorgaan van deze hengstenshow in het nauw te komen. Het bestuur van Fokvereniging Maas en Waal en Rijk van Nijmegen zou dit betreuren en juist omdat de locatie in het hart van hun verenigingsgebied ligt hebben zij besloten om de organisatie van deze show op zich te nemen.

De datum van dit evenement is de tweede zaterdag van april, voor 2004 wordt dit dan 10 april en de aanvang is om 19.30 uur. De locatie is "De Rijhal", Dorpstraat 13 te Bergharen.

Wilt u deze avond uw hengsten showen, wilt u zich dan melden bij onderstaand secretariaats-adres, u ontvangt dan een inschrijfformulier. Ook voor meer informatie kunt u daar terecht. De opgave-termijn sluit 14 maart a.s. Het inschrijfgeld bedraagt € 2,00 per hengst.

Fokvereniging Maas en Waal en Rijk van Nijmegen
p.a. Sandra Sengers
Staddijk 1
6603 LM Alverna
tel.: 024 641 8922
e-mail: thedsan.sengers@hetnet.nl

1 februari Algemeen nieuws
PANDOER VAN DE POLLEN werd met 85cm in Duitsland goedgekeurd en in Nederland werd de hengst opgenomen met 88cm, maar de eigenaar de heer P.Teeuwen uit Roggel was het daar niet mee eens en vroeg een hermeting aan in Utrecht in overleg met het N.S.P.S. Dat is nu gebeurd en dat zou dan ook bindend zijn. De uitslag luidt dat de hengst nu in de minimaat is opgenomen met 86cm.

1 februari Hengsten mutaties:
J.van Kampen uit Mijnsheerenland huurt twee hengsten van hengstenhouderij Kramp uit Heteren en het betreft de zwartbonte eerste premie hengst CARLOS VAN HEESSELT en de zwarte Narco v.d.Uitweg zoon NOBEL VAN 'T HOOGVELD (91cm).

Stal Weytendael verkocht zijn tweede premie voshengst NICK VAN DE MENGER aan M.Kramer uit het Duitse Leipzig.

Eigenaar G.Molhoek uit Uithoorn verkocht zijn tweede premie grotemaats zwarte hengst ONE VAN DE HEUVELSHOF aan stal Weytendael.

E.Teunissen-Weijs uit Oosterhout huurt voor het komende seizoen de kleine maat zwarte hengst LUCKY WATERBRON (91cm) van D.K.de Vries die op zijn beurt weer de zwarte middenmaat BRILJANT VAN DE VELDHOEVE (97cm) huurt van P.Verheesen uit Linne.

Oscar van het Roerdal is voor 2004 gehuurd door Dibbets van dhr. P.T.M. Lankveld uit St. Odilienberg.

Dibbets huurt Harrvey van stal de Veldmaat en Kevin van de Molenweg van dhr. H.A. Schothorst uit Soest.

Excellent van den Uitweg verhuurt Dibbits aan dhr. H.A. Schothorst.

Dhr. C.M.M. Dirven uit Geertruidenberg verhuurt Ovide van Lierop aan Hengstenhouderij Dibbits, en huurt Asterix van Dorpzicht van Dibbits.

24 janauri algemeen nieuws:
Ruud en Andrea van Raak hebben de verantwoordelijkheid voor de Shetland pony's van Stal Zegwaard te Rijswijk overgenomen. Voor alle Shetland pony zaken, zowel wat betreft merries als hengsten, kunt u voortaan met hen contact opnemen. Het aantal Shetlandpony merries zal in 2004 worden ingekrompen. Voor informatie kunt u bellen met 0161-432918 of 06-23347123 of mailen andrea71@wanadoo.nl.

24 januari hengsten mutaties:
H.Schouls van Stal Florashet uit Zevenaar heeft zijn vos met zilvergrijze manen en staart OSCAR VAN DE LINDENHOF (83cm) verhuurd aan Stal de Klef uit Velden

Stal Weytendael te Bruchem heeft zijn grote maat tweede-premiehengst GERBEN VAN DE KLEINE NES verhuurd aan mevrouw V.Mourik- van Veen te Aalst

Stal de Poldervreugd te Tollebeek hebben voor het komende seizoen twee hengsten gehuurd nl. de zwarte eerste premie hengst HIROKI VAN DE BUSKE van H.Noeverman uit Den Ham die deze hengst kocht van A.J.Steijvers uit Budel, en de 82cm metende vos LITTLE DYNAMIC VAN DE BUXUSHOF van de comb.De Blaauw/Geerdink te Hoge Hexel.

De grote maats voshengst REX VAN FLORISLAND is door zijn eigenaar A.R.Boer uit Veenhuizen verkocht aan J.H.Drenth uit Onstwedde.

Eigenaar A.Blaauw uit Tynaarlo heeft voor het komende seizoen HERBEN VAN STAL GEERHOF verhuurd aan J.H.Meertens te Emmen.

De donkere voshengst PIERRE VAN STAL VAN ASCHBERG door fokker/eigenaar A.C.van Asch uit IJzendoorn verkocht aan G.A.Munsterman te Varsseveld.

De 95cm grote blonde vos REEDER VAN DE BOSRAND van fokker/eigenaar H. v.d.Velds en A.H.Klaassens uit Donderen is verkocht aan Hessel Slofstra van Shetland-ponystal/Hengstenhouderij Van Drij Stoel uit Beilen.

Van Herwaarden heeft zijn Shetlandhengst THANK YOU VAN DE STOOMMOLEN verhuurd aan P.Aarts te Etten-Leur.

J.Liezenga uit Oenkerk verkocht NEWTON V.GELDERSOORD aan Comb.v.Bokhoven te Haarsteeg.

Suythof uit Rekken verkocht JOCK V.FLIEREN aan stal Bloemhof uit Bergharen.

Stal Zandhoeve uit Huissen en Stal Korfdiep Bemmel huurde voor dit seizoen de kleinemaat eerste premie vos KLARET V.D.PASTORIJE van eig./fokker Schutte uit Wamel.

Mojoy Nickel( 82 cm ) van de comb Vaessen/Bausch , is door J Bausch van St
Ankeveen aangekocht .De zwart/bonte ,82 cm metende premie hengst, zal op stal Ankeveen uitsluitend prive worden ingezet.!

De voshengst New Hope van Stal Ankeveen( Blossom v Spuitjesdom 1epr x Hairos
van Stal Fortuna keur !1epr) is voor het seizoen 2004, verhuurd aan GAF Vaessen in Neer .

hengsten mutaties

OBIKO V.D.BLOEMHOF 98cm (Friso v.d.Heuvelshof Pref) is goedgekeurd op de nakeuring als premie hengst de goed in type en vlot bewegende hengst is eigendom van G.C.J.Jacobs uit Velden.

RIVALDO V.ST.BRAMMELO 86cm (Dolomite of Cheyenhal) deze aantrekkelijke mooi getekende zwartbonte hengst is goedgekeurd met dekbeperking en is eigendom van de fokker Gebr. Nijhof te Haaksbergen.

PICASSO V.STAL ANKEVEEN 92cm (Hairos v.St.Fortuna) is goedgekeurd met dekbeperking en voert prachtig bloed en heeft een aantrekkelijke uitstraling, Picasso is eigendom van de fokker J.Bausch te Ankeveen.

De mini vos hengst van 84cm RIK V.H.WALD(Acquit v.Spuitjesdom Pref.) is verhuurd door fokker/eigenaar J.Th.Lankveld uit Silvolde aan Hengstenhoudeij Dibbits te Horssen.

Drs.P.T.M.Lankveld uit St.odilienberg verhuurde zijn recent grotemaats vosbonte hengst ROY V.D.SLEUTELHOF 100cm (Henri v.Hoeve Eelwerd) aan Hengstenhouderij Dibbits te Horssen.

J.Brouwer uit Schoonhoven heeft de aantrekkelijke vos met zeer veel en mooi behang en goedfokkende KING V.'T MOREHOF (Assan v.'t Morehof) verhuurd aan dekstation Schreuders uit Klarenbeek.

De 99cm grotemaats zwarte hengst GERALD V.ST.OLYHOF (Narco v.d.Uitweg Keur Pref.) van I. Bos uit Weteringbrug is verhuurd aan Combinatie Koenen,Wijnbergen,Jansen te Groessen.

S.J.A. Degen-Kramp uit Randwijk verkocht haar vosbont goedgekeurde middenmaats premiehengst ROBIJN V.STAL POLDERZICHT naar Zweden.

De eerste premie kleinemaats bruinbonte LARSTO V.D.BERKENHOEVE (Gold Star v.d.Beatrixlaan) van F.Geven uit Haarsteeg is verhuurd aan A.J.Steijvers uit Budel.

De zwarte eerste premie hengst HIROKI V.D.BUSKE (Branco v.Wegdam) van A.J.Steijvers uit Budel is verkocht aan H.Noeverman te Den Ham.

Met een eerste premie bekroonde vos EXPENSIVE V.BROMISHET (Parlington Pimpernell) van J.W.H.v.d.Most te Slagharen is verhuurd aan A.J.Steijvers uit Budel.

Stal Weytendael uit Bruchem verkocht zijn kleinemaats eerste premie zwarte GERARDO V.KEMPEN (Ollie v.d.Eikenwal) aan J.Deckers uit Ammerzoden.

Fokvereniging ''Over Betuwe'' zal op 3 april 2004 de jaarlijkse stamboekopname voor merries van drie jaar en ouder houden.

14 januari; Hengsten mutaties
De apart getekende vosbonte premiehengst BULKGWYN APACHE 86cm (Southfieldgate Mini Marathon 81cm) van Stal Zegewaard is verhuurt aan Chestnut Stable te Doornenburg

13 januari; Hengsten mutaties
''Chestnut Stable'' te Doornenburg heeft zijn voshengst met witte manen en staart BIRCHWOOD PAGEBOY (v.Birchwood Viscount) verkocht naar Duitsland

Kind. v.Asch te IJzendoorn hebben hun recent goedgekeurde premie hengst RYDOLF V.D.BREEDEHOF(Kotonofico v.St.Brammelo) verkocht aan J.Liezenga te Oenkerk.

12 januari; hengsten mutaties

Hengsthouderij Kramp uit Heteren gaf ons de volgende mutaties door:

Aangekocht werden de volgende hengsten:
Kerswell Cloud, de mini palomino van P. Weeren, Overasselt
Friso van stal van Aschberg, van F. Haak, Heerde

De volgende hengsten zijn voor komend dekseizoen gehuurd:
Nelantines van de Groote Woerd, van eigenaar G. van Herwaarden, Buren
Kotonofico van stal Brammelo, van A.C. van Asch, IJzendoorn
Onyx of Sportview, van M.T.G. Broens, Overasselt
Menthe van het Keijzertje, van C. de Keijzer, Dreumel

Kramp verhuurde de volgende hengsten:
Gelder van Zuylichem aan R. Ariaans, Ohe en Laak
O'Regen van de Kleine Tip, aan A.C. van Asch, IJzendoorn

Kramp verkocht ook nog een hengst, en wel Orlando van de Honderdmorgen, aan J. Lanting te Aalden.

Wederom heeft Stal Volmoed uit Alverna de 90 cm. metende en tweede premie vos OWEN V.STAL SPLITHOF (Jasper v.d.Olde Maten) gehuurd van C.J.M.Buiting te Silvolde

De met een eerste premie bekroonde middenmaats hengst(93cm) MAURITS V.D.BRANDHOEVE(Spirit v.St.Volmoed) van D.K.d.Vries uit Roodkerk is dit seizoen verhuurd aan Stal Volmoed te Alverna.

7 januari Hengsten mutaties;
De kleinste premie minihengst van de nieuwe jaargang Romeo v.Ministal de Ponydijk (79cm)(Jumpy v.d.Blikhalm) is door de eigenaar A.Blonk uit Nieuwveen verkocht aan Hengstenhouderij Schreven in Weerd.

August van de Kostersweide van dhr. G. Horsting uit Borger is verhuurd aan Dhr. H. Hendrikx uit Lierop. Enterprise van de Veldhoeve is door Dhr. H. Hendrikx verhuurd aan Dhr. G. Horsting.

Winner van stal Brammelo is verhuurd aan Stal van Schillig van de fam. W. de Vries uit Opende.

De zwarte Cansas van Stal Possemis van Dhr. Swinkels, is voor het seizoen 2004 verhuurd aan stal de Tienmaatsweg.

4 januari: Hairos Keur
Ons bereikt het bericht dat op basis van de resultaten van de hengstenkeuringen oud nationaal kampioen Hairos van stal Fortuna nu Keur verklaard kan worden.

4 januari: Hengstenmutaties: nieuwe jaargang:
Rambler van de Aanvangsweg (v. Fairy Goldsmith), de minivos van 83 cm van H.W.J. Hoogenkamp te Lettele is verkocht aan G. A. de Jong te Wesepe.

De vosbonte mini van 85 cm Rocker van stal uit de Woest (v. Manolito vh Mallewegje) van Comb. F.Geven/M.Geven, Haarsteeg is aangekocht door Hengsthouderij Kramp te Heteren.

De 85 cm palomino Kerswell Solar (v. Tyros Storm of Lambridge) van J.A.M. Deckers, Ammerzoden is verkocht naar W. van Wanrooy te Erp.

Rebel of Sportview (v. Leandro van stal Brammelo), de isabel van 89 cm van M.T.G. Broens, Overasselt is verkocht aan Comb. De Blaauw-Geerdink te Hoge Hexel.

Rex van de Renderklippen (v. Martijn van het Wald), de vos van 92 cm van de combinatie Haak/Kruitbosch uit Heerde is verkocht aan G.A. de Jong te Wesepe

De vos van 92 cm Redondo van stal Brammelo (v. Kalypso of Sportview) van Gebr. Nijhof te Haaksbergen is verkocht aan J. Horst te Heerde.

Hengsthouderij Kramp te Heteren heeft de 90 cm vos Rodney van Vries (v. Manuel L.H.) van J.K. Liewes uit Yde aangekocht.

Ramiro van de Veldhoeve (v. Imago van de Spoorlaan) de 102 cm zwarte van P. de Wit, Onnen is verkocht aan M. Verheul, Vierpolders

Rossi van de Veldhoeve (v. Imago van de Spoorlaan) de 105 cm metende zwarte van P. de Wit, Onnen is verkocht aan stal de Brouwerij te Beuningen.

De vos Reeder van de Bosrand (v. Jip vd Zandkamp), een S-12 hengst van 95 cm van Comb. H. vd Velds/A.H. Klaassens, Donderen is verkocht aan H. Slofstra te Beilen.

Rigolo van Bromishet (v. Leandro v st Brammelo), de bruine S-12 hengst van 92 cm van M.M.J. Broens, Overasselt is aangekocht door Comb. v. Dongen-Dirven te Drimmelen.

Rascal-H van de Wechterholt (v. Grandioso van Wegdam), de door zijn valk-kleur zeer opvallende middenmaatse hengst van 96 cm is door M.S. Hamer te Wijhe, verkocht aan W.F.J. ten Dam te Haaksbergen.

Hengsten mutaties oudere jaargangen:

Jelger van Dekema van Mevr. Groeneveld-Woldman uit Zevenhuizen is evenals afgelopen jaar ook nu weer verhuurd aan A. Dijkstra te Laren.

Joytoy van stal Berknes, van Hengsthouderij Kramp te Heteren is verkocht aan A. Pagmar te Zweden.

G. van Deelen uit Gendt verhuurt zijn hengst Kashmir van 't Hof voor komend seizoen aan de comb. Nijssen/Winkelmolen te Neer.

Fam. Smeets uit Baarlo kocht haar eigengefokte Naico van de Schellenkrans terug van Comb. v. Bokhoven te Haarsteeg.

Omar van de Lage Haar is door J.A.M. Deckers te Ammerzoden verhuurd aan W. Bergs te Roggel.

M. Schreurs te Buggenum heeft Paul van de Heul aangekocht van J. Liezenga, Oenkerk.

Kalypso of Sportview, van Gebr. Nijhof te Haaksbergen is verkocht aan J. vd Beek uit Putten.

Larros van stal de Noorderkempen, van H. Noeverman uit Den Ham is verkocht aan Comb. H. vd Velds/A.H. Klaassens. Op stal de Bosrand te Donderen wordt hij de vervanger van Donald van de Belschuur die de omgekeerde weg maakt. Donald is door vd Velds en Klaassens verkocht aan Noeverman.

Jildo van de Geershof, van de Alloysehoeve/Aarts-Bos te Dordrecht is verhuurd aan fam v.d. Broek te Chaam.

Tevens verhuurde de Alloysehoeve Herwin van Haink. Deze gaat komend seizoen weer naar C. de Leeuw te Giessenburg.

Thank You van de Stoommolen van dhr. van Herwaarden te Buren is verhuurd aan dhr. P. Aarts te Etten-Leur.

Dhr. W. Bouwman te Pannerden heeft zijn hengst Funquest Firkin verkocht naar Engeland.

Hengstenhouderij Stal Weytendael gaf ons deze mutaties door:

De volgende hengsten werden aangekocht:

Ulft van de Provinciale Weg, van K. vd Ploeg te Nierzijl.

Gerardo van Kempen, van H.R. Hadderingh te Gieten.

Gerben van de Kleine Nes, van G. Molhoek te Uithoorn.

De volgende hengsten worden voor het komend seizoen verhuurd:

Scotsman van Bunswaard aan dhr. G.H. van de Goor te Horst

Walter van de Mulder, aan J. Jansma te Oldekerk.

Guus van 't Eind, aan H.R. Hadderingh te Gieten.

Dion van de Buitenweg, aan Stal Nijend te Anderen.

Almnas Good Luck, aan K. vd Ploeg te Nierzijl.

Felix van 't Kampje, aan J. Nijenhuis te Wierden.

Oberon van stal Volmoed, aan H. Hendrikx te Lierop

De minihengst My Number One of Duke Stable (v. Fairy Redstart) is door de fokker, J. den Hartog uit Etten verkocht aan Stal Zegwaard te Rijswijk en vervolgens voor drie jaar verhuurd aan Hengstenhouderij Maruschka van Andrea en Ruud van Raak in Bavel.

De zwarte middenmaats hengst Ferry van Bentjes (v. Alert P. van stal Henro) is door zijn eigenaar, mw. E. Bonants-Janssen uit Smakt, voor 2004 verhuurd aan Stal Ruimzicht en de combinatie Torn-Broers/Lappere.

Stal Zegwaard verhuurt de volgende hengsten voor het seizoen 2004:

Hairos van stal Fortuna (v. Cuno vd Lindenhof) gaat naar J.G. Damen te Liessel.

Dempsy van de Dennenhoeve (v. Parlington Pimpernell) gaat naar R. Haverkamp, maar staat ter dekking bij G. de Jong in Wesepe.

Hatcher van stal Brammelo (v. Dempsy vd Dennenhoeve) gaat naar Hengstenhouderij Schreuders in Klarenbeek.

Fandor van Kairos (v. Allright v Spuitjesdom) gaat naar Stal Weytendael in Bruchem.

Kamiel van de Bolberg (v. D.D. vd Beemster) gaat naar de familie Roest te Schoonloo.

Komeet van de Amstelhof (v. Friso vd Heuvelshof) werd door stal" De Buitenweg" van mw. Bonants-Janssen"aangekocht. Zij verhuurt Charmeur van de Bloemhof (v. Newton v Dorpzicht) aan J. Duteweert uit Lettele.

Okke van 't Minihoefke (v. Arno vd Uilenhoek) wordt door dhr. Poppelaars verhuurd aan F. Megens uit Haren.

Dhr. H. Hendrikx uit Lierop kocht Kenneth van 't Hof (v. D-Wendor vd Vuurbaak) van dhr. C. Hilhorst en verhuurde hem vervolgens aan stal den Uitweg van de fam Van Hemert te Bruchem.

De achtjarige grotemaats zwarte hengst Kevin van Bunswaard (v. Edmund van de Brouwerij) van L. Rijntjes uit Varsselder-Veldhunten is voor het komend dekseizoen verhuurd aan stal Bunswaard te Weurt.

Rijntjes heeft zelf de grote maats zwarte Light van de Bloemhof (v. Friso van de Heuvelshof) van M. Verheul uit Vierpolders gehuurd voor het komende seizoen.

3-1-2004
De uitslagen van de hengstenkeuring kunt u vinden onder <uitslagen premiekeuringen>
kies dan <klik hier voor de uitslagen>
kies dan <klik hier voor de uitslagen hengstenkeuringen>

2-1-2003
Rana v. d. Hetteheuvel minimaatse merrie van 2 jr is verkocht.

24-12-2003
De site is aangepast. Click op de knoppen "te koop" en "te koop gevraagd".
Ook de rubrieken hollandse stallen en buitenlandse stallen hebben we veranderd.
Bovendien gaan we op deze plaats steeds het laatste nieuws verzorgen.
Heeft U iets te melden !!! Mail het de webmaster.
Overigens is het plaatsen van een advertentie nog geheel gratis. Grijp uw kans.