nieuws van de Bontenfokdag


klik hier voor de uitslag van de bontenkeuring 2007.

 

Kort verslag van de bontenkeuring 2007

Special Paint grote winnaar bontenkeuring

De vijfjarige Special Paint of the Colour Stable (v. Larsto van de Berkenhoeve) van Frans en Marinus Geven uit Haarsteeg is de grote winnaar geworden op de nationale keuring voor bonte Shetlanders 2007. De in topvorm getoonde fraaie bruinbonte werd kleinemaats-, dag en erekampioene. De typische merrie met een rijk front en ruime gangen was niet te verslaan deze dag.

Bij de veulens pakte de hengst Pascal van Stal Westerwolde een dubbelslag door zowel de veulen- als de reserveveulenkampioen te leveren. Kampioen werd de best gebouwde zwartbonte Amaryllis van Stal Wolfsplein van Laurie Wolters uit Liessel en reserve Annick van het Heufke van Wim Bergs te Roggel, die extra best stapte.

Bij de miniveulens was de titel voor Aislinn of Dream Fields (v. Morjoy Nickel) van Wil Zirschky uit Zuidoostbeemster, zeer mooi typisch veulen met extra mooi hoofd en veel ras. Reserve werd de zeer vlot en krachtig bewegende Absolutely Fabulous van Stal Haarsteeg (v. Biar Emporor) van Frans en Rinus Geven. De volle broer van de 1e premie hengst Vesquoy zal vermoedelijk de maat wel ontgroeien.

Bij de jeugd grotere maten pakte de complete rastypische Wijnanda van de Achterhoek (v. Octaaf van de Romer) van Wilfried ten Dam uit Haaksbergen het kampioenschap. Reserve werd de zeer attente en erg ruim stappende Zamora II van stal de Toekomst (v. Jannique van Stal Maruschka) van Manuel van Raak uit Bavel, een vosbonte jaarling.

Bij de minijeugd was het opnieuw Morjoy Nickel die de kampioen gaf met de zwartbonte Yesterday van Stal Ankeveen van Jan Bausch uit Ankeveen, gefokt uit een oud nationaal jeugdkampioene. Reserve werd Wizzy van Groenendaal (v. Laddyll Bucaneer) van Donald Vermaas uit Zoelen.

Bij de oudere merries dus de hoofdspijs voor Special Paint. Minikampioene werd Thea van de Gathe (v. Jasper van het Heidepark) van Mari de Jong uit Molenschot. Middenmaatskampioene Unique van Stal van Aschberg (v. Kovin van Malang) uit oudkampioene Gitta, van Herman van Asch uit Ijzendoorn en in de grote maat Sipke van Stal de Sleutelhof (v. Henri van de Hoeve Eelwerd), de zeer ruimgaande IBOP-AA merrie van Frans van Kuijk uit Reusel.